Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Uspešna tekmovalna pomlad za mladino PGD Dvor

Mladina PGD Dvor je bila spomladi zelo dejavna na tekmovalnem področju. Takoj ko so vremenske razmere dovoljevale, so se vaje iz notranjih prostorov preselile na prosto. Prvo preverjanje uspešnosti na vajah je bil občinski orientacijski tek, ki je v soboto, 20. aprila, potekal na Brezovici.
Tekmovanja smo se udeležili s petimi ekipami, domov pa smo se vrnili s štirimi medaljami in dvema pokaloma. Ekipa pionirk je ugnala vso konkurenco, medtem ko se drugi ekipi pionirk nastop ni povsem posrečil in je končala na nehvaležnem četrtem mestu. Med pionirji smo zasedli drugo in tretje mesto, drugi pa so bili tudi mladinci. Občinska tekmovanja so organizirana za vse tri sosednje gasilske zveze (GZ Dolomiti, GZ Horjul, GZ Brezovica). V posebni razvrstitvi, kjer so razvrščene vse ekipe v posamezni kategoriji, pa se podeljujejo pokali. Ekipa pionirk je bila tudi tu najboljša, pionirji pa so zasedli drugo mesto.

Pionirji za las ob nastop na državnem tekmovanju

Na regijsko tekmovanje v orientaciji se uvrstita najboljši ekipi z občinske ravni. Tako smo v soboto, 18. maja, v Senožete odpotovali s tremi ekipami. Najboljšo uvrstitev so dosegli pionirji. Na približno dvokilometrski progi s tremi vmesnimi kontrolnimi točkami so vse naloge opravili odlično. S tretjim mestom so med 22 ekipami za las zgrešili uvrstitev na državno tekmovanje. Le mesto slabše so bile pionirke, mladinci pa so imeli nekoliko smole pri izvedbi vaj in so tako prejeli nekaj kazenskih točk preveč. Ob dobrem tekaškem delu je to pomenilo končno 13. mesto.

Vnovičen zgodovinski uspeh na občinskem kvizu

Ne zgodi se velikokrat, da bi na občinskem tekmovanju vse ekipe našega društva osvojile medalje. Trdo delo v preteklih letih in zavzetost mladih gasilcev v pripravah sta obrodila sadove na občinskem kvizu, ki je potekal v soboto, 15. junija, v OŠ Polhov Gradec. Jubilejnega, 10. občinskega kviza smo se udeležili s petimi ekipami in prav vse so prejele medalje. Zlato so osvojili pionirji, mladinci in pripravniki, na drugo mesto se je uvrstila druga ekipa mladincev, tretji pa so bili člani druge pionirske ekipe. V seštevku vseh treh gasilskih zvez pa smo rezultate z občinskega orientacijskega teka še nadgradili, saj smo v gasilski dom prinesli kar tri pokale. V tej razvrstitvi so slavili pripravniki in mladinci, pionirji pa so bili tretji.

Čaka nas tekmovalno pestra jesen

Tekmovanj za mladino letos tako še ni konec, saj je pred nami pestra jesen. Najprej se bodo pionirji in mladinci konec septembra pomerili na občinskem tekmovanju v gasilsko-športnih disciplinah, ki bo hkrati tudi izbirno za regijsko raven. Mesec pozneje pa se bodo štiri ekipe podale na regijski kviz. Redne vaje bodo potekale tudi poleti, razpored vaj pa najdete na naši spletni strani www.pgd-dvor.si. Vabljeni tudi novi mladi gasilci.

 

Klemen Zibelnik, PGD Dvor

Povezave

www.pgd-dvor.si

Oglejte si tudi