Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Črni Vrh lepi visoko stoji

Tako je zapisal v svoji pesmi naš pokojni krajan Franc Pečenik. In prav tu, na vrhu našega hriba, v tako majhnem kraju, se vedno kaj dogaja.

Konec lanskega leta smo začeli s telovadbo za pripadnice nežnejšega spola, ki je še danes kar številčno obiskana. Vsak četrtek zvečer si dekleta in žene vzamemo čas samo zase in pod strokovnim vodstvom domače učiteljice telovadbe redno vadimo. Vadba je vsakokrat zasnovana drugače, organizirale smo si že nočni pohod na Pasjo ravan, povedano na kratko – imamo se super. Da pa se fantje in možje ni bi počutili zapostavljenih, smo se podali v nakup miz za namizni tenis. Ob petkih popoldne na njih sproščajo svojo energijo otroci, zvečer pa se v svojih sposobnostih večkrat pomerijo fantje in možje.

Tik pred iztekom leta smo naše otroke povabili na prednovoletno zabavo. Ogledali so si risani film Jelenček Niko, najmlajši so se ta čas lahko igrali v otroškem igralnem kotičku, na koncu pa so se še malo pocrkljali s palačinkami in čajem. Takoj naslednji dan pa se je črnovrška mladina zabavala ob nočnem sankanju. Kljub poledeneli progi od cerkve v dolino se je vse končalo brez nezgod.

Leto 2014 smo tako zaključili vsak po svoje, takoj po vstopu v novo leto pa smo dočakali odprtje Bifeja Dom na Črnem Vrhu. Za odprtje bifeja se je odločil domačin, krajan Črnega Vrha, ki so mu v pomoč žena in mične natakarice. In prav ta dogodek je v kraj prinesel nova dogajanja, ponudil nov prostor za druženje, saj se mladi radi zbirajo prav v domačem kraju. Ta je ponovno zaživel tudi za nedeljske izletnike in kolesarje, ki zelo radi zahajajo v naše kraje. Za piko na i pa je tu novozgrajena vremenska postaja na Pasji ravni, ki je čedalje bolj obiskana turistična točka.

Februar, mesec kulture, pa je bil letos v znamenju komedije. Domača dramska skupina KD Črni Vrh je uprizorila Županovo Micko, ki velja za prvo komedijo v slovenskem jeziku in prvo slovensko dramsko besedilo. Za priredbo in scenarij je poskrbela Mihaela Plestenjak, za režijo Darja Plestenjak in Viktorija Bizjan Ogrin, vloge igralcev pa so si razdelili naši člani KD. Sledil je veliki pustni ples z ansamblom Ribniški pušeljc. Na plesu smo gostili veliko pustnih mask, med katerimi je nagrado prejela »Barka Lajdrnica s posadko na krovu«, ki je priplula iz sosednje Butajnove. Med maskami je bilo tudi veliko izvirnih skupinskih in posameznih mask domačinov in otrok, tako da je bila odločitev glede nagrade kar težka.

Na Črnem Vrhu je med mladimi tudi kar nekaj športnega navdiha, zato se bomo z organiziranim avtobusnim prevozom z veseljem odpeljali na prizorišče pod Poncami, kjer bomo spremljali, ali bo padel nov rekord na naši planiški velikanki.

Ker pa se z veliko hitrostjo bliža tudi materinski dan, se predvsem naši otroci že skrbno pripravljajo za nastop na prireditvi, namenjeni našim mamam.

 

Katja Skopec

Oglejte si tudi