Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
19°C
5°C
Oceni objavo

Športni stadion v Cirkulanah bogatejši z novimi slačilnicami in tribunami

Športni stadion v Cirkulanah v letu 2011 dobiva novo podobo. Le dve leti nazaj (2009) smo se občani občine Cirkulane lahko veseli igrišča z umetno travo, danes je napočil čas, ko se lahko v enaki meri veselimo še novih slačilnic s pokritimi tribunami ter urejenimi parkirnimi prostori.

Nove slačilnice s tribunami so v zaključni fazi. V mesecu novembru je bil uspešno opravljen tehnični pregled. Trenutno so se pričeli urejati še notranji prostori (stavbno pohištvo). Objekt bo v bodoče ogrevan s pomočjo toplotne črpalke, sam objekt pa je grajen po standardih, ki veljajo za t.i. varčne hiše. V spodnjih prostorih so sodobne slačilnice s tuši, klubski prostor, prostor za sodnike in delegata, kurilnica in še nekaj dodatnih prostorov, zgornji del stadiona pa je oblikovan v tribune. Na tribune za gledalce vodita dva ločena vhoda, pokrite tribune pa so opremljene z 267 sedeži. Spremljanje tekem s tribun bo pravi užitek, saj je pogled na nogometno igrišče izjemen.

 

V tem letu se je zraven omenjenega objekta uredil še namakalni sistem na glavnem igrišču, ki so ga v večini donirali občani ter zbiralnik vode, ki bo služil za namakanje igrišča. V prihodnje se načrtuje še izgradnja 4 pasovne atletske steze. Ko bo stadion dokončno urejen – lahko pa že prej – se bo lahko tudi kot takšen uspešno tržil kot objekt za organizacijo priprav klubov iz tretje, druge ali celo prve slovenske lige, seveda če bodo v bližnji okolici zrasle ustrezne prenočitvene kapacitete. Z novo športno dvorano in z ureditvijo kolesarskih in trim stez bo ta ideja še toliko bolj uresničljiva.

 

Vse večje investicije v športne objekte so drugod ponavadi tudi svečano obeležene. Tako bo tudi v Cirkulanah. Svečana otvoritev novega objekta je sicer prestavljena na naslednje leto zaradi mirovanja na tekmovalnih zelenicah. Že sedaj pa lahko napovemo, da bo to velik spektakel, ki bo ponudil pester program in zato v občino privabil ogromno obiskovalcev.

 

Ob tej priložnosti se želimo v ŠD Cirkulane zahvaliti vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri uresničevanju zadanih planov društva, brez vaše pomoči tem ciljem ne bi mogli slediti. Imen ne bomo objavljali, ker bi bil seznam predolg. Še enkrat hvala vsem.

Oglejte si tudi