Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Zaključek zimske futsal lige

Dogajanje v Športnem parku Jama, je bilo to jesen in zimo kar pestro. Poleg rekreacije ter akritvnih trenignov za prihajajoč spomladanski del sezone, smo letos prvič organizirali tudi Zimsko futsal ligo. Na začetku smo imeli kar nekaj težav z nabiranjem ekip, saj jih je iz začetnih 10 potrjenih ekip na koncu ligo medsebojno igrali pet ekip. Poleg mlade ekipe Majlanda, ki je redni gost vseh naših športnih prireditev, se je za naslov zimskega prvaka potegovala še sveže sestavljena ekipa Kralj Trade, naj oddaljnejša ekipa Podolnica in naši dve ekipi, ŠD Bad Boys Elite (1) in ŠD Bad Boys Elite (2).
Igralo se je vsako nedeljo od 9h naprej, trikrožni sistem. Pred zadnjim krogom je vse kazalo na zanimiv zaključek lige, saj sta ekipi ŠD Bad Boys (1) in ŠD Bad Boys (2) z 21.točkami vodile pred tretje uvrščeno ekipo Majlanda, ki je z tekmo manj imela 20. točk, sledila je ekipa Kralj Trade in Podolnica. V zadnjem krogu pa je najprej ekipa Majlanda premagala trdoživo in bojevito ekipo Kraj Trade in z 11 odigranimi tekmami z 23. točkami vodila na lestvici. Sledila je tekma med ŠD Bad Boys (2) in Podolnico, kjer bi zmaga domače ekipe prinesla najmanj končno 2. mesto. Vendar je proti vedno neugodni Podolnici izgubila z 0 proti 5. Tako je samo še ekipi ŠD Bad Boys (1) ostala možnost za dvig pokala, saj je sledila tekma med ekipama Majland in ŠD Bad Boys (1). 
Po 25.minutah je kazalo na absolutno prevlado Majlanda, ki je vodil z kar 4 proti 0, vendar se domači niso predali in do 5.minut pred koncem izid izenačili na 4 proti 4. Nato je Majland ponovno zadel,a je kmalu padel gol za izenačenje. Tak rezultat je ostal skoraj čisto do konca, ko so igralci domače ekipe, v zadnjih minutah imeli odlično priložnost za zmagovalni zadetek, a je vse načrte preprečil Jan Lesar, vratar Majlanda, ki je bil na koncu razglašen tudi na naj vratarja lige. Tako se je tekma končala z izidom 5 proti 5 in Majland je postal prvak zimske lige. Za posladek pa je ostala še tekma med Kralj Trade in Podolnico, ki pa ni prinašala ničesar, saj sta bili ekipi globoko zasidrani na 4. in 5. mestu.
Z 31. doseženimi goli je pokal za najstrelca domov odnesel Majlandov igralec Metod Kermavnar.
Dodajamo še končno lestvico zimske lige.

Zahvaljujemo se Teniški šoli Bobi za pomoč pri organizaciji lige ter koriščenju novega balona v Športnem parku Jama.

Sedaj pa nas že čaka letna futsal liga ter težko pričakovani Športfest 2017.
Spremljajte nas na facebook straneh: ŠD Bad Boys Elite ter Lige in turnirji malega nogometa Notranje Gorice.

Se vidimo!
Lep športni pozdrav
ŠD Bad Boys Elite

Oglejte si tudi