Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Floorballisti in floorballistke ponovno v akciji

Z novim šolskim letom smo tudi v Floorball Clubu Borovnica začeli novo tekmovalno in trening sezono. Po lanski, ki je bila ena najuspešnejših do sedaj, saj so naslov državnih prvakov osvojile kar tri ekipe, fantje in dekleta tudi letos računamo na najvišja mesta.

Za nepoznavalce naj na hitro predstavimo šport, ki je osvojil naša srca. Floorball, v tujini znan tudi kot "unihocky" (SUI, GER), "innebandy" (SWE, NOR), "salibandy" (FIN) ali "florbal" (SVK, CZE) je relativno mlad šport. Združuje pravila in prvine več športov, najbolj pa spominja na hokej. Igra poteka na parketu, igrišče v velikosti rokometnega, pa je ograjeno s 50 cm visoko ogrado. Igralci, na igrišču jih je naenkrat 5 iz vsake ekipe in vratarja, obuti v superge s palicami iz umetnih mas poskušajo žogico, ki je okrogla in votla z luknjami, spraviti v nasprotnikov gol. Vratarja za razliko od igralcev ne uporabljata palice, nosita posebno zaščitno opremo in čelado ter mrežo branita z vsem telesom. Igra je zelo dinamična in hitra, za upoštevanje pravil pa skrbita tudi dva sodnika. V Borovnici je šport pritegnil veliko igralcev in igralk vseh generacij od malih prvošolčkov vse do babic in dedkov.
Kot že nekaj let, tudi letos ekipe sodelujejo v državnem prvenstvu. Letos nas v sedmih kategorijah zastopa osem ekip. Kot najmlajši tekmujejo otroci U9, sledijo ostale mladinske: U11, U16, U19, in članske kategorije: 1. ženska liga (1. ŽSFL) ter 1. in 2. moška liga (1. in 2. SFL). Novost letošnjega leta je druga ženska ekipa, v kateri so združene naše super mamice in podmladek deklet. Že na prvi tekmi sezone so prikazale srčno borbo in požele glasno vzpodbudo s tribun. Poleg tega so naši mladinci do 19 let združili moči z vrhniškimi vrstniki, ki jim bodo v pomoč pri branjenju naslova prvakov. V novembru se državno prvenstvo nadaljuje z naslednjimi tekmami, na katere vas lepo vabimo:     

7. 11. ob 13.30 v Škofji Loki (Poden) – FBC Borovnica B : FBK Insport mladi,

8. 11., turnir U11 in U16 v športni dvorani Vitranc v Kranjski Gori,

14. 11. ob 18.00 v Ljubljani (dvorana vojašnice E. Peperko) – UNIHOC Borovnica : FBK Olimpija;
ob 14.30 na Vrhniki (OŠ A. M. Slomška) – FBC Borovnica B : Polycom Brlog,

22. 11. ob 13.30 v OŠ Borovnica – Borovnica floorballshop.si : ŠD Zelenci Kranjska Gora Ž,

turnir U11 in U16 v tedlovadnici OŠ Poljane nad Škofjo Loko,

28. 11. ob 15.00 na Vrhniki (OŠ A. M. Slomška) – UNIHOC Borovnica : ŠD Zelenci Kranjska Gora,

ob 17.00 na Vrhniki (OŠ A. M. Slomška) – FBC Borovnica B : FBK Olimpija B,

29. 11. ob 16.00 v Kranjski Gori (dvorana Vitranc) – FBC Borovnica U19 : ŠD Zelencu U19,

turnir U9 v OŠ Žiri.

Poleg državnega prvenstva se je začela tudi občinska BOROVNIŠKA LIGA, ki je največja rekreativna liga v Sloveniji in poteka od oktobra do aprila. V njej sodelujejo igralci iz širše okolice Borovnice, do Poljanske doline in Ljubljane. V sezoni 2015/2016 bo na parketu telovadnice OŠ Borovnica prekrižalo palice 14 ekip: legendarni Biro ES, Kriskros, Team malence, Fixbo, FBK Slavija, Horoskop, Montaže Brane, Mehkužci, Avon Kardan, Pacienti Inc., Skriti talenti, FEEL SLOVENIA, Brez imena in Črvi. Vabljeni vsak petek med 18.40 in 22.30 v telovadnico borovniške šole, kjer boste spremljali zanimive dvoboje.
Na koncu naj se zahvalimo našemu zvestemu sponzorju trgovini floorballshop.si (www.floorballshop.si), ki skrbi za to, da smo na igrišču vedno v popolni opremi. Spremljate nas lahko na splatni strani www.fbc-borovnica.net ali naFacebooku (FBC Borovnica), vsa vprašanja pa naslovite na info.fbcborovnica@gmail.com. Z veseljem vam bomo odgovorili. Urnike vadbe, na katerih se nam lahko pridružite, najdete na strani http://www.tvd-partizan.si/ pod zavihkom URNIKI.

 

Lep športni pozdrav!

A. K.

 

Oglejte si tudi