Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Praznovanje 60-letnice vrtca v enoti Sonček

Rojstni dan našega vrtca smo proslavili tudi na Bregu. Vsak dan smo pripravili prav posebne aktivnosti za otroke.
V skupini pri Navihančkih so otroci vrtnarili. Sadili so sončnična semena, zalivali lončnice in presajali. Vrtnarili pa so tudi pri Sončkih; sadili so fižol, posadili cvetlice v korita in tako vsi skupaj poskrbeli za prijetno podobo vrtca. Vsi otroci so tudi likovno ustvarjali – izdelovali so pisane cvetlice in čudovite metulje, ki zdaj krasijo igralnici in garderobo.

Otroci so sodelovali tudi na Coklarskih igrah. Vreme nam je sicer malo ponagajalo, a se nismo pustili motiti in smo pripravili gibalne delavnice v igralnicah in garderobi. Mali radovedneži so se lahko preizkusili v plezanju na lestev, skakanju na trampolinu, mišice na rokah so lahko utrjevali na visečih obročih ter preizkusili svoje ravnotežje, koordinacijo in natančnost pri plezanju skozi pajkovo mrežo.

V četrtek nam tudi močen veter ni mogel pokvariti dneva, namenjenega družini. Na igrišču v Borovnici so se na Gumbkovem teku zbrali otroci in njihovi starši ter se že med prvimi nastopajočimi pognali proti cilju. Vsi smo spodbujali naše male športnike in ob koncu prireditve vse sodelujoče povabili na sadno malico.

V petek pa smo spet dočakali prav poseben dan, saj smo dobili obisk – na igrišče našega vrtca sta prišla mini šetlandska ponija, mamica in žrebiček. Bila sta prava zanimivost za otroke, ki so ju občudovali in božali. Skoraj vsi otroci so ponija tudi jezdili in družina Cerk nam je tako popestrila še en dan v zanimivem tednu.

 

 

Strokovne delavke enote Sonček na Bregu

Oglejte si tudi