Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Prvi sneg na Voglu

Vogel je za konec poletne sezone pobelil prvi sneg. Prehod hladne fronte v drugi polovici oktobra je s seboj prinesel tudi prve snežinke, ki so Vogel zaprašile, kot bi se nerodnemu kuharjevemu vajencu stresel sladkor v prahu.

Pri Žičnicah Vogel Bohinj pravijo, da je bilo to zanje prvo opozorilo, da prihaja zima, zato so priprave na smučarsko sezono v polnem teku. Prav tako je v polnem teku tudi že predprodaja smučarskih vozovnic.

»Star ljudski rek v Bohinju pravi, da macesnove iglice stopijo vsak sneg, ne glede na to, kako debela je snežna odeja. Osem centimetrov debela snežna odeja, ki nas je pozdravila danes zjutraj, je torej v veliki nevarnosti, saj iglice za enkrat še vztrajajo na macesnih,« so 22. oktobra v sporočilu za javnost zapisali pri Žičnicah Vogel Bohinj.

 

Za obratovanje na Voglu zadostuje že približno 40 cm naravnega snega primerne kvalitete. Veliko so naredili v poletnem času, ko so dodatno zatravili obsežna območja in s smučišča pobrali nekaj ton kamenja. Če bodo vremenski bogovi naklonjeni in bodo do naslednjega konca tedna nad Vogel poslali s snegom polne oblake, bo lahko otvoritev smučišča že zadnji konec tedna v novembru. Drugače načrtujejo odprtje smučišča do 12. decembra, ko bo obiskovalce pričakalo tudi pestro otvoritveno dogajanje.

 

V predprodaji vozovnic si ob skupni sezonski vozovnici s Kranjsko Goro (sezonska vozovnica za družino – dva odrasla + vsi otroci – stane 889 evrov) lahko zagotovite tudi najcenejšo dnevno vozovnico, ki je v predprodaji na voljo že za 21,25 evra in velja le za delovne dni v tednu, najcenejša sezonska vozovnica, ki je prav tako veljavna le ob delovnikih in tudi med šolskimi počitnicami, pa je na voljo za 195 evrov. Pri tem je potrebno poudariti, da so vozovnice z znižano ceno, ki veljajo med tednom, na voljo le za čas predprodaje, saj jih v redni prodaji v ponudbi ne bo.

Oglejte si tudi