Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Razpis za mednarodno arhitekturno nagrado Constructive Alps 2015

Decembra 2014 sta Švicarska konfederacija in Kneževina Lihtenštajn razpisala tretjo mednarodno arhitekturno nagrado Constructive Alps 2015 v vrednosti 50.000 evrov.

Za nagrado se lahko potegujejo projekti trajnostne prenove in gradnje objektov z območja Alp, ki so bili dokončani v letih 2010–2014. K sodelovanju so vabljeni predvsem arhitekti in investitorji, ki so z gradnjo ali prenovo svojih objektov uresničili ekološka in ekonomska kakor tudi socialna in kulturna merila trajnostnega razvoja – kot energijsko učinkovite, zadostne in konsistentne stavbe so ti projekti primer dobre prakse, kako prebivalcem in okolici zagotoviti še kakovostnejše življenje, obenem pa tudi dokaz, da se lahko pri gradnji in prenovi racionalno prepleta s čutnostjo.

 
Arhitekti in investitorji lahko na natečaju kandidirajo z največ tremi objekti vseh kategorij. Za udeležbo v prvem krogu dvostopenjskega natečajnega postopka morajo predložiti dve fotografiji, podatke o porabi energije in kratko utemeljitev, zakaj menijo, da njihov objekt sodi v kategorijo stavb, ki se odlikujejo kot še posebno trajnostne. Rok za oddajo kandidature je 12. februar 2015 do 16. ure.

 
Vsi projekti, ki se bodo uvrstili v drugi krog natečaja, bodo predstavljeni v ugledni reviji za arhitekturo Hochparterre in na spletni strani natečaja Constructive Alps, z njimi se bo mogoče seznaniti tudi na potujoči razstavi.

 
Zmagovalne projekte bo na podlagi razprave določila mednarodna žirija, ki ji predseduje švicarski novinar za področje arhitekture Köbi Gantenbein in katere člani so Giancarlo Allen (Italija), Helmuth Dietrich (Avstrija), Dominique Gauzin-Müller (Francija/Nemčija), Andi Götz (Lihtenštajn/Švica) in Robert Mair (Lihtenštajn/Avstrija). Razglasitev zmagovalnih projektov bo na podelitvi nagrad oktobra 2015.
Več informacij o natečaju Constructive Alps oz. mednarodni nagradi za trajnostno gradnjo in prenovo na območju Alp 2015 ter pravilih in pogojih sodelovanja je na voljo na www.constructivealps.net.

Oglejte si tudi