Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Hostel Pod Voglom ponovno prvi

Iz Hostla Pod Voglom vam lahko tudi letos sporočimo, da smo v vseslovenski akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki jo vsako leto organizira Turistična zveza Slovenije, osvojili prvo mesto v kategoriji mladinskih prenočišč.

Akcija, ki je že prerasla v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost in ki na svoj način odkriva širino in vsebinski smisel slogana Turizem smo ljudje, se je zaključila v oktobru. V njej je sodelovalo okoli 600 turističnih društev. Zaključna prireditev je potekala 14. oktobra v Portorožu. Turistično gostinska zbornica je na isti prireditvi našemu hostlu in podjetju Pac podelila dve priznanji: in sicer priznanje Hostlu pod Voglom za prispevek k razvoju mladinskega turizma v Bohinju ter podjetju Pac, doživljajski turizem , d.o.o. priznanje za prispevek k razvoju športnega turizma v Bohinju. Osvojeno prvo mesto in obe priznanji za nas pomenijo potrditev našega dela in vzpodbudo za nadaljnje delo.

 

O sezoni in druge novosti


Letošnja sezona je kljub kislemu vremenu prinesla v naš hostel številne goste od blizu in daleč. Opazili smo tudi, da se sezona za nas vsako leto nekoliko podaljša. Še vedno imamo veliko šolskih skupin iz Slovenije in tujine, ki imajo pri nas številne možnosti za izvajanje obšolskih dejavnosti.

 

Velika pridobitev v letošnjem letu je nova strešna kritina, ki jo je financiral lastnik zgradbe Japec Jakopin in je vlila nekaj prenovljene moči v duh in ekipo hostla. Uredili smo novo kolesarnico, ki je sprostila prostor za dve novi gostinski mizi, ki v času dogodkov služi kot oder.

 

Na odru smo letos gostili več glasbenih skupin: Čao Portorož, Veronika Kumar & the band in D'Plagiators. Večji prireditvi, s katerima se lahko pohvalimo in smo ju gostili v hostlu, sta bili zaključna tekma "ETU TNatura Cross Triathlon European Cup" in že skoraj tradicionalna Ekoavantura.

 

Okolico hostla še vedno krasi razstava fotografij Julijske Alpe 360°, katere odprtje smo gostili v maju. Prvič smo gostili Erazmove študente, ki so na študentski izmenjavi v Sloveniji.

 

V sodelovanju s knjižnico Antona Tomaža Linharta smo v hostlu letos uredili knjižnico »Knjige na počitnicah«, ki prijetno popestri ponudbo našim gostom.

 

Za promocijo Hostla Pod Voglom in dejavnosti Pac Sports agencije poskrbimo preko socialnih omrežij in na raznih sejmih v sodelovanju s Turizmom Bohinj. Kot predstavniki gospodarstva smo bili prisotni na Workshopih v Pragi, v Varšavi in v Goriških Brdih, kjer smo se pod skupno streho predstavljali različni bohinjski ponudniki in tako z združenimi močni zaokrožili pestro ponudbo Bohinja.

 

Vendar menimo, da bi bilo za večjo prepoznavnost Bohinja potrebno vložiti še več truda za stike z javnostjo na širši ravni.

 

 

Nada Odar

Oglejte si tudi