Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
6°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Prvi gorski tek Vogel uspel

Tekma je štela za Pokal Slovenije v gorskih tekih, kot tudi za državno prvenstvo in dodatno še kot izbirna tekma z nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo 19. septembra v Walesu (VB).
Smučarsko društvo Bohinj je v sodelovanju z Žičnicami Vogel in združenjem za gorske teke pri AZS organiziral »1. Gorski Tek Vogel 2015«. Tekma je imela najvišji možni nacionalni nivo – štela je tako za tekmo Pokala Slovenije v gorskih tekih, kot tudi za Državno prvenstvo in dodatno še kot izbirna tekma z nastop na Svetovnem prvenstvu, ki bo 19. septembra v Walesu (VB). Prvenstvu je bila prilagojena tudi krožna proga, ki je tekače iz sedmih starostni kategorij vodila po smučarskih progah Orlove glave in Storeč. Same proge so bile glede na dolžine in višinske razlike prilagojene starosti in spolu nastopajočih – od najkrajše, manj kot kilometer dolge za najmlajše, do 12,5km dolge, s skoraj 700m višinske razlike, za moške. Osnovni krog je bil dolg 4km in so ga mladinke pretekle enkrat, mladinci, članice in veteranke dvakrat, člani pa trikrat. Vse proge so se izkazale kot zahtevne in povsem primerljive s tistimi na EP ali SP.

Navkljub zahtevnim organizacijskim zahtevam smo se v društvo dobro izkazali, saj je vse potekalo brez težav. Tako zaradi organizacije kot tudi zaradi izredno dobrih vremenskih pogojev so bili s tekmo zadovoljni vsi, tekmovalci, navijači, pa tudi obiskovalci Vogla so si z zanimanjem ogledali to lepo in težko tekmo.

 

Rezultati in slike so dostopni na FB profilu Smučarsko društvo Bohinj.

 

SD Bohinj

Blaž Repinc

Predsednik
 

Oglejte si tudi