Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

29. Cebe triatlon jeklenih uspel

Za nami je 29-ta izvedba Cebe triatlona jeklenih. Ko potegnemo črto smo lahko več kot zadovoljni, saj so vsi tekmovalci prišli zdravi do cilja, kar je prvi cilj izvedbe.

Tudi letošnji triatlon je postregel s svojimi zgodbami, predvsem tistimi o fair playu, ko si tekmovalci in tekmovalke na progi pomagajo pri kakih defektih. Vedno lahko samo rečemo vsa čast vsaki in vsakemu, ki pride do cilja ene najstarejših ekstremnih športnih prireditev v Sloveniji. To je tudi ena najboljših prireditev po zaslugi gledalcev/navijačev ob progi, vrlih prostovoljcev različnih bohinjskih društev in seveda sponzorjev, ki so nam tudi letos pomagali, da se je prireditev končala pozitivno.

Rezultati so dobri, čeprav niso važni, saj je vsak , ki pride do cilja heroj. Kljub temu, da nam je manjkalo ekip zaradi DP v kajaku, smo videli precej novih obrazov, precej mladih, ki so celo morali starše zaprositi za dovoljenje, tako da se za prihodnost te prireditve ne bojimo.

 

Naslednje leto bodo zadeve podobne, seveda si želimo več, predvsem več ekip, morda še kaj več sponzorjev. Ostalega, predvsem dobre volje pa je bilo že letos toliko, da moramo samo nivo vzdrževati. Velika želja pa ostaja publikacija, ki bi zabeležila 30-letnico triatlona jeklenih. Zato naprošamo vse, ki bi imeli karkoli iz zgodovine, da bi nam posodili. Radi bi popolnili arhiv rezultatov in foto video gradiva. Torej legende zadnjih 30 let, ki so fotografirale, organizirale ipd, naprošamo vas za pomoč. Prosimo, da kontaktirate Jureta na jure.sodja@bohinj-info.com ali pa na 040 572 611.

Naša največja zahvala gre sponzorjem, soorganizatorjem (Turistično društvo Bohinj) in našim prostovoljnim ekipam brez katerih ne bi bilo triatlona: SD Bohinj, KKK Bohinj, ABV Bohinj, DVPD Bohinj, PGD Stara Fužina, ŠD Srednja Vas, GRS Bohinj, Društva Estet, Karate Kluba Bohinj in velikega števila nadebudnih posameznikov.

V upanju, da bo v Bohinju tudi v prihodnje želja in volja po organizaciji takšnega tekmovanja, ki prinese vsako leto veliko obiska pred, med in po triatlonu. Ustvari se precej nočitev, obišče se veliko gostincev in verjamem, da bi se zgodila nepopravljiva škoda, če nam triatlona ne bi uspelo več organizirati, zato nadebudno proti 30-letnici naprej!


 

za ekipo Turizma Bohinj, Jure Sodja, vodja tekmovanja

Oglejte si tudi