Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Urejeno okolje in ljudsko izročilo

V pomladnem času so vse aktivnosti Turističnega društva Bled že tradicionalno usmerjene v skrb za urejeno okolje. V marcu so gostili predavateljico Ruth Podogornik Reš z zanimivim predavanjem o letošnjih trendih na področju balkonskih  zasaditev, del predavanja pa je avtorica posvetila novim sortam jagodičja. Simbolična vzpodbuda za vse  člane je tudi tako imenovani Cvetlični dan, ko vsakemu od njih podarijo po tri sadike balkonskega cvetja, letos že devetič po vrsti.

 

Sicer tudi tradicionalno čistilno akcijo so letos izvedli 24. marca, v sklopu vseslovenske akcije Očistimo Slovenijo. Čistili so v Brjeh, kjer je stanje na več mestih zaskrbljujoče in bodo takšne akcije še potrebne.  Aktivno so tudi letos pristopili k urejanju sprehajalnih poti. Na Straži smo zamenjali vse dotrajane označevalne table, na Višcah pa smo table postavili na novo, saj poti na tem delu praktično niso bile označene.

V tednu pred cvetno nedeljo so izvedli delavnico izdelovanja velikonočnih butar – b'ganc. Vodil jo je dolgoletni član društva in pobudnik delavnice Franc Žerovc – Ukan z Mlina. Veliko zanimanje in navdušenje udeležencev sta potrditev, da stari običaji še živijo in jih je potrebno ohranjati.

 

Konec marca so na Blejskem gradu izvedli redni letni občni zbor društva, ki je sprejel poročilo o delu in finančno poročilo in tudi potrdil plan dela za naslednje enoletno obdobje. Zaradi dodatnih službenih obveznosti je z mesta predsednika sekcije sobodajalcev in s tem člana Upravnega odbora odstopil Marjan Tomažič. Člani so za novega predsednika sekcije soglasno potrdili Janeza Globevnika, sobodajalca  iz Zasipa.

Naj na koncu omenimo še obžalovanja vreden dogodek: na Turističnem društvu na žalost ugotavljajo, da tudi sprehajalne poti in oprema na njih niso več varni pred vse pogostejšimi pojavi vandalizma na Bledu. Na Dobri gori so pred kratkim nič kaj dobri obiskovalci uničili informacijsko tablo, vpisno knjigo in klop, so sporočili iz Turističnega društva Bled.   

Oglejte si tudi