Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Z Bleda do Bohinja s kolesi

Bled in Bohinj sta dva bisera v Alpah, ki sta po svetu prepoznana po izjemnih naravnih lepotah in pestri turistični ponudbi. Bilo bi logično in normalno, da sta med seboj tudi povezana s kolesarsko stezo, a žal so to še neizpolnjene želje... in da bi se le-te čim prej uresničile, so se blejski in bohinjski turistični delavci odločili, da se pridružijo ideji agencije Koren sport in skupaj so izdelali projekt Kolesarski dan Bled – Bohinj. Prvič ga bodo izpeljali letos in to danes in ga ponavljali iz leta v leto do otvoritve kolesarske steze, ki bo povezala Bled z Bohinjem. Seveda bo regionalna cesta zaradi varnosti kolesarjev občasno zaprta (2 x po 50 minut). Kolesarili bodo skupaj v skupinah. Celotna trasa, ki bo potekala od Bleda do prostora za piknike v Senožetih, je dolga okoli 30 km.

Zbor bo danes ob 9h45 v Veliki Zaki, kjer se bodo udeleženci  zbrali že s kolesi, avtomobile bodo pustili na uradnih parkirnih mestih po Bledu, saj v Veliki Zaki ni parkirišč.

Iz Velike Zake se bodo ob 10h podali proti Bohinjski Beli, od Soteske dalje pa po gozdni poti ob reki Savi do vasi Nomenj, kjer bo kratek postanek.

Ob 12h bodo zaprli cesto Nomenj- Ribčev Laz, zaključek pa bo ob 14h v športnem centru Senožeta v Srednji vasi.

Oglejte si tudi