Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Najtežji dve minuti v športu, Firefighter Combat Challenge

Bled - Na Bledu so prostovoljci iz PGD Radovljica ponovno pripravili spektakel, ki je pritegnil skoraj 300 tekmovalcev in kljub slabemu vremenu več sto gledalcev in glasnih navijačev. Kljub razmočenemu terenu in spolzkim stopnicam, so najboljši tekmovalci podirali meje in postavljali nove rekorde.  

 

Najboljši slovenski  tekmovalci lahko stopijo ob bok najbolje pripravljenim svetovnim profesionalcem najvišjega nivoja. Domen Pavlič, Matic Zupan, Amer Čosić, Anže Habjan in Gregor Stanonik so tekmovalci, ki posegajo po najvišjih, najboljših in najvidnejših rezultatih.  

 

Rezultati

Med 165 tekmovalci so najboljše čase dosegli štirje Slovenci, ki so dobesedno pometli s konkurenco svetovnega kova in dokazali svojo veličino.

 

Domen Pavlič 1:31,38

Anže Habjan 1:33,16

Matic Zupan 1:35,10

Gregor Stanonik 1:37

Krzysztof Krawczyk, Poljska, 1:39

 

 

Otvoritve dogodka sta se udeležila Darko Muhič, namestnik poveljnika Gasilske zveze Slovenije in Milan Dubrovac, poveljnik Gasilske zveze Gorenjske.  

 

Ameriškega tekmovanja, ki čez lužo predstavlja kvalifikacije za sprejem med profesionalne gasilce, se poleg ekip iz Slovenije udeležujejo še ekipe iz Avstrije, Francije, Hrvaške, Kanade, Nemčije, Poljske, Velike Britanije in seveda Združenih držav Amerike. Na tekmovanju je največ gasilcev, letos res iz cele Slovenije, saj gre za najtežje in daleč najbolj atraktivno tekmovanje na svetu.  

 

Današnji spored:

-         ob 8.00 – 9.00 prijava tekmovalcev na prireditvenem prostoru,

-         ob 9.30 začetek tekmovanja dvojic,

-         ob 13.00 začetek tekmovanja ekipno – Relay,

-         ob 16.00 zaključek tekmovanja s podelitvijo.

Oglejte si tudi