Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

21. tradicionalna akcija čiščenja dna in obrežja Blejskega jezera

Bled - Društvo za podvodne dejavnosti Bled (DPD Bled) vabi vse potapljače, da se udeležijo tradicionalne 21. akcije čiščenja dna in obrežja Blejskega jezera. Akcija bo v soboto, 31. maja.

 

Tudi letošnja akcija bo potekala pod okriljem Potapljaške zveze Slovenije, v sodelovanju z Ribiško družino Bled, komunalnim podjetjem Infrastruktura Bled in Zavodom za turizem Bled. Pričakujejo pestro udeležbo potapljačev, članov več slovenskih potapljaških društev ter ribičev, članov ribiške družine Bled.

 

Zbrali se bodo ob 9.uri v Grajskem kopališču, ob 10.00 uri pa bodo na šestindvajsetih lokacijah Blejskega jezera pričeli zbirati vse, kar se je v preteklem letu nabralo v jezeru, a tja nikakor ne spada. Po zaključku akcije kot vsako leto sledi tradicionalni družabni piknik.

 

Tudi letos bodo, tako kot že lani, del pozornosti pri čiščenju namenili tudi odstranjevanje tujerodne invazivne školjke, zebraste trikotničarke (Dreissena polymorpha), o kateri bodo udeleženci lahko na čistilni akciji tudi veliko izvedeli. 

Oglejte si tudi