Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

VESELO PO DOMAČE

V  prazničnih dneh decembra smo člani Folklornega društva Bled že 17. po vrsti organizirali prireditev VESELO PO DOMAČE, pa vendar tokrat malo drugače, saj smo jo posvetili velikanu naše narodno zabavne glasbe Slavku Avseniku.

Zanimanje za prireditev je bilo veliko in obiskovalci so dvorano napolnili do zadnjega kotička. Kot vselej  je imela prireditev  tudi letos humanitarni pridih, tudi letos smo za novoletno darilo omogočili oskrbovancem doma starostnikov z Jesenic in Radovljice, posameznikom s posebnimi potrebami in njihovim spremljevalcem ter gojencem Doma Matevža Langusa  brezplačen ogled prireditve. Posebej slednji so se darila zelo razveselili in prireditev številčno obiskali.

Na prireditvi je bil navzoč tudi podžupan Toni Mežan, ki je v nagovoru pozdravil vse obiskovalce v dvorani in jim izrekel lepe želje.

Prireditev sta  vodila člana Folklornega društva Mateja Repe in Milan Debeljak. »Ogvantana« v planinska oblačila naših dedkov in babic sta spletla zgodbico o dveh planincih in njunih dogodivščinah na poti na Roblek  in jo z  iskrivo hudomušnostjo razpletala skozi celotno prireditev.

Za smeh in dobro voljo je poskrbel humorist Kondi Pižorn. Člani Folklornega društva Bled smo poskrbeli, da se  na odru ni le igralo in pelo, ampak tudi plesalo. Zaplesali smo tudi Ta potrkano in Staro-gorenjsko. Med odmorom pa smo obiskovalce pogostili z domačimi dobrotami, ki smo jih pripravile članice  Folklornega društva.

Zabavno glasbeni večer prežet z Avsenikovimi vižami sta pričela Erazem&Miro s pesmijo »Kaj mi nuca planinca« in  prisrčnim nastopom že kar na začetku navdušila obiskovalce. Nato so se na odru zvrstili Otroški pevski zbor KD Gorje pod okriljem Bernarde Poklukar Novak, Jerneja Terlikar, ki  nas je z angelskim zvokom citer popeljala do zvezd in še dlje. Do zvezd in še dlje, pa se je imenovala tudi ena od pesmi v izvedbi obetavnega ansambla Kdor ma cajt.  Venček Avsenikovih  je zaigral harmonikarski orkester iz Železnikov. Za vrhunec večera pa sta poskrbela narodno zabavni Ansambel Zupan  z izvajanjem svojih in Avsenikovih melodij, med njimi najbolj odmevnimi  Otoček sredi jezera, Slovenija od kod lepote tvoje,  Veter nosi pesem mojo  ter  moški pevski zbor Kralj Matjaž iz Libuč,  s pesmimi »Rož, Podjuna, Zila«, Sveta noč,  Avsenikovo Zvezde na nebu žare…

Kot se  za prireditev vpeto v ta praznični čas in  s posvetilom Avseniku spodobi, se je večer zaključil z največkrat predvajano Avsenikovo vižo Na Golici in pesmijo Sveta noč  ter s prižganimi svečkami v rokah nastopajočih pričaral trenutek čarobnosti.

Na koncu prireditve  sta se voditelja v imenu Folklornega društva Bled zahvalila čudoviti publiki, ki je z navdušenim ploskanjem nagradila vse nastopajoče. Zahvalila sta se nastopajočim in vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da je prireditev uspela in zadovoljila še tako zahtevne obiskovalce, hkrati  pa obiskovalce povabila  na naslednjo, že 18-to prireditev Veselo po domače.  Vsem pa sta zaželela srečno in mirno leto  2016.

 

Oglejte si tudi