Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
9°C
PON.
19°C
10°C
Oceni objavo

Bled film festival

Bled - Od 17. do 21. junija 2014 se bo na Bledu odvil Bled Film Festival, prvi mednarodni angažirani filmski festival v Sloveniji, ki bo poleg tekmovalnih projekcij svetovne in evropske filmske produkcije ponudil tudi možnost za premislek o pomenu vode in iskanju rešitev za ohranitev vodnih virov.  Na včerajšnji novinarski konferenci so predstavili predsednik odbora festivala Rade Šerbedžija, direktor festivala Branko Djurić-Djuro ter člani odbora igralka Tanja Ribič, igralec Nikola Kojo in ustanovitelja, poslovni in izvršni direktor Marko Gajić in Danijel Utješanovič. 

 

Ob britanski igralki Vanessi Redgrave je član odbora tudi ameriški igralec Armand Assante.

Prva izdaja festivala prinaša zanimive spremljevalne dogodke, dokumentarne filme na temo vode in večerne zabave, Bled pa bodo obiskali tudi vrhunski filmski ustvarjalci iz Slovenije in tujine.

 

Blejski filmski festival je bil ustanovljen z namenom uporabe moči filma kot popolnega medija, ki naslavlja tako racionalne kot emocionalne plati človeškega razmišljanja o svetu, ki nas obdaja. Poleg tega, da želimo pozornost javnosti usmeriti na kopico izjemnih filmov, želimo tudi ozaveščati o vodnih in drugih okoljskih vprašanjih, ki ogrožajo življenje na našem enem in edinem planetu.

Oglejte si tudi