Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Vlomi na Bledu in v okolici

Bled -

Blejski  policisti  so lani obravnavali 127 vlomov. Predvsem gre za vlome v stanovanjske objekte  - stanovanjske in počitniške hiše, vlome v avtomobile, v  manjšem deležu pa za vlome v poslovne prostore. Po podatkih Policijske uprave Kranj je bilo letos 22 vlomov.

 

Večina vlomov v stanovanjske hiše je bilo izvršenih na območju naselja Bled ter ožje okolice od Gorij do Ribnega, storilci pa so odnašali predvsem denar in  nakit, v posameznih primerih tudi tehnične predmete. Do vlomov v počitniške  hiše prihaja predvsem na območju Pokljuke, kjer so odtujeni večinoma predmeti manjše vrednosti  - orodje, tehnika, hrana.

 

Storilci vlamljajo predvsem z naviranjem vhodnih vrat, oken in vrat terase ali balkona. Najbolj ranljive so nepremičnine, ki so očitno brez varovanja.  K zmanjševanju  škode  bistveno pomagajo dobra vhodna vrata in okna, ki naj bodo v odsotnosti tudi vedno zaprta in zaklenjena, pa tudi alarmne naprave,
lahko magnetna stikala, ki oddajo zvok visoke frekvence, zagozde z alarmom in drugi varnostni sistemi. Ustrezno naj bodo hranjene tudi dragocenosti in denar, v daljši odsotnosti lastnikov pa naj stanje nepremičnine kdo redno preverja. Pred hišo naj lastniki na vidnem mestu tudi nikoli ne puščajo škatel vrednejših predmetov, saj lahko morda prav to privabi vlomilca.

Kdor postane žrtev vlomilca naj v prostor ne vstopa in naj takoj pokliče policijo na 113.

 

Bojan Kos, PU Kranj

Oglejte si tudi