Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Slaba infrastruktura zavira razvoj turizma

Bled - Odločitev države, da ustavi odkup zemljišč na trasi blejske južne razbremenilne ceste in s tem izgradnjo obvoznice premakne v nedoločno prihodnost, bo zelo negativno vplivala na razvoj turizma, ravno tako pa tudi negotova usoda bližnje gradnje druge cevi predora skozi Karavanke.

 

Direktorica Turizma Bled, Eva Štravs Podlogar pravi, da se sosedje z druge strani Karavank čudijo Sloveniji, da je ob pogojih, v katerih se razvija turizem, sploh sposobna takih uspehov, kot jih ima. Sosednja Koroška na leto namreč ustvari skoraj toliko nočitev, kot cela Slovenija skupaj, z nenehnimi deli in zaporami predora pa se je Slovenija po besedah Eve Štravs Podlogar skorajda odrezala od Koroške. Koroška in gorenjske občine, članice združenja Julijske Alpe, so namreč večkrat partnerice v turizmu, zdaj pa koroško zanimanje za izlete na Gorenjsko vse bolj upada, saj je pot skozi predor zaradi nenehnih zapor negotova.

 

Izgradnja blejske obvoznice  je seveda neposredno povezana tudi z uspešnim poslovanjem hotelov, ki jih je ob Ljubljanski cesti kar nekaj. Poleg hrupa, ki ga povzroča pretiran promet, Bled ravno v času vrhunca sezone, torej julija in avgusta, svojim gostom ne more ponuditi uresničitve gesla slovenskega turizma, namreč da je Slovenija zelena, ekološka in mirna dežela.

 

Obvoznica bi prinesla tudi pogoje za izgradnjo kolesarske povezave med Bledom in Bohinjem, o kateri tako na Bledu kot v Bohinju sanjajo že vrsto let.

Oglejte si tudi