Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
ČET.
18°C
12°C
Oceni objavo

Dom jeseni, ostalo že prej!

Bohinjska Bela - Predvidene otvoritvene slovesnosti za ta konec tedna v novem Domu krajanov na Bohinjski Beli so prestavljene v september. Iz različnih razlogov gradbena, obrtniška in inštalacijska dela še niso v celoti zaključena. Zaradi oddajanja različnih del po sklopih, s tem pa izvajanja z večjim številom izvajalcev so se postopki izbiranja v okviru javnih naročil zavlekli. Nekateri neizbrani izvajalci enostavno niso dvignili pošte, izteči pa so se morali tudi vsi roki za pritožbe. Zato je nastal enomesečni zastoj.

Predstavniki občine, krajevne skupnosti in domačega kulturnega društva, ki je prevzelo vsebinske in organizacijske priprave na otvoritev, so skupaj ugotovili, da otvoritev nedokončanega doma ne bi bila primerna. Prestavljanje otvoritve v poletne mesece pa je zaradi uskladitve velikega števila okoli 60 nastopajočih časovno neizvedljivo. Zato bo celoten program izveden predvidoma v drugi polovici septembra, ko se otroci vrnejo v vrtec in šolo, večina odraslih pa z dopustov.

Ne glede na to bosta na podlagi uporabnega dovoljenja s 1. 7. pričela delovati tako gostinski kot poštni lokal s turistično-informacijsko točko v kletnih prostorih. V kleti bodo na voljo tudi stranišča za obiskovalce. Otvoritev septembra se bo tako nanašala na objekt kot celoto, zlasti na osrednjo prireditveno dvorano z odrom ter tehnično, avdio in vizualno opremo v njej.

Matjaž Berčon, Občina Bled

Oglejte si tudi