Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Ženski rokometni klub Mlinotest najboljši v Sloveniji

Ženski rokometni klub Mlinotest Ajdovščina je dobil še eno priznanje, ki dokazuje, da v klubu delajo v smeri, ki bo omogočala napredek ajdovskega ženskega rokometa.
Rokometna zveza Slovenije je že drugič razglasila najboljše za preteklo sezono. Pobuda združenja klubov tekmovanja mladih je torej padla na plodna tla. V sezoni 2013/14 je v ženski kategoriji v tekmovanju mlajših najuspešnejši ŽRK Mlinotest Ajdovščina, na kar smo izredno ponosni, saj smo letos prehiteli lanskega zmagovalca Krim Mercator ter lani drugouvrščene Celjske mesnine.

Gre za zamisel združenja klubov tekmovanja mladih, ki že prinaša dodatno motivacijo klubom za delo in vzgojo mladih igralk in igralcev. Obenem je to zanimiv pregled dogajanja in stanja v izjemno pomembnem segmentu slovenskega rokometa.

S tem se potrjuje vizija ženskega rokometnega kluba Mlinotest: delovati kot sodoben klub z lastno rokometno šolo, vizijo, strategijo in dodelano prakso selekcioniranja ter izgradnje ekipe. Klub sledi prepričanju, da se lahko kakovostna ekipa gradi na sobivanju, izmenjavi izkušenj in konkurenci več generacij igralk. Tak pristop zagotavlja stalno obnavljanje ekipe in vzgajanje domačih igralk, sposobnih prevzeti odgovornost za doseganje uspehov.

Podelitev za sezono 2013/14 bo potekala v okviru slovenskega superpokala za ženske 6. septembra v Ilirski Bistrici.

Ob tem gre seveda zahvala in priznanje za delo vsem trenerjem, ki so v sezoni 2013/2014 vodili posamezne selekcije. To so bili: strokovni vodja kluba Branko Leban, hkrati tudi trener članske in mladinske ekipe, Jurko Pergar (mlajše deklice A in B, starejše deklice B), Dušan Vidmar (starejše deklice A) ter Mirko Žvokelj (kadetinje). Prav tako si pohvalo in čestitke zaslužijo tudi vse igralke mlajših selekcij v našem klubu.

Pravila točkovanja so preprosta, avtor točkovanja pa je Marjan Potokar, predsednik združenja tekmovanja mladih. Točkujejo se uvrstitve ekip v vseh starostnih kategorijah v tekmovanju mladih. Ekipa zmagovalka dobi toliko točk, kot je bilo ekip v samem tekmovanju, medtem ko zadnjeuvrščena prejme eno točko.

V ženski kategoriji je bil lani vrstni red na vrhu naslednji: 1. Krim Mercator, 2. Celje Celjske mesnine, 3. Mlinotest Ajdovščina. Letos smo bili najuspešnejši v Ajdovščini (89 točk), ljubljanski klub je padel na drugo (86 točk), celjski pa na tretje mesto (81 točk).

Drago Brecelj

Oglejte si tudi