Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Prvi adventni večer - Priložnost za nov pogled na skupno pot?

Na prvem adventnem večeru v Škofijski gimnaziji Vipava nam je gostja docentka dr. Vanja Kiswarday na temo 'Fronta med pomoči potrebnimi in pomoči dajajočimi' odpirala vprašanja: Kdo je na kateri strani? Kdo dobiva in kdo daje? Priložnost za nov pogled na skupno pot?

Govora je bilo o inkluziji (sprejemanju, vključevanju) otrok, mladostnikov in odraslih – ljudi s posebnimi potrebami  v življenje. Ti ljudje potrebujejo veselje in sprejemanje. Vzgojiteljem, učiteljem, duhovnikom in drugim pastoralnim delavcem se za delo na tem področju odpirajo številni izzivi. In ker smo vsi občestvo z nebeškim Očetom in ker on ne poskrbi samo za minimum, od daje več, smo tudi mi dolžni narediti za druge nekaj več. Problematika je vidna, je tu med nami, pred nas so postavljeni številni izzivi, ki terjajo rešitve.

Na prvem večeru smo tako odprli prvo fronto, drugo bomo odpirali v četrtek 4. decembra, ko bo z nami dr. Vasja Klavora, ki nam bo spregovoril o fronti med narodi, kot spomin na dogodke med prvo svetovno vojno pred stotimi leti. V predavanju bo orisal ključne dogodke, ki so pripeljali do fronte na Krasu, orisal potek dogajanj in spomnil na nekatera človekoljubna dejanja nasprotnih strani.

Niko Ličen

 

Oglejte si tudi