Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Ajdovske nogometašice zmagovalke v pošteni igri

V četrtek, 28. julija, je na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju potekala podelitev priznanj za preteklo tekmovalno leto v 1. slovenski ženski nogometni ligi (SŽNL) in pri dekletih do 17 let (DU 17). Med prejemniki priznanj so tudi nogometašice ajdovske članske ekipe, ki so postale zmagovalke v t. i. fair playu.

To je za ekipo Ajdovščine že drugo priznanje, lansko leto so bile v isti kategoriji druge. In čeprav mogoče kdo ob tem pomisli, da so nogometašice iz Ajdovščine pač premalo grobe, pa nas deset pravil 'fair playa' lahko navda s ponosom. Dekleta so sledila načelom: "Igraj pošteno. Vedno igraj na zmago, poraz pa sprejmi z dostojanstvom. Spoštuj pravila igre. Spoštuj nasprotnike, soigralce, sodnike, uradne osebe in gledalce. Promoviraj nogomet. Spoštuj tiste, ki branijo dober sloves nogometa. Zavračaj podkupovanje, droge, rasizem, nasilje in druge nevarnosti, ki pretijo našemu športu. Pomagaj v boju za bolj pošteno igro. Razkrij tiste, ki poskušajo osramotiti naš šport. Z nogometom izboljšaj svet."

Podelitev priznanj je sovpadla tudi z žrebom tekmovalnih parov v SŽNL in DU 17 za tekmovalno leto 2016/17. Letos pa Ajdovščina na travnate zelenice poleg zgoraj omenjenih pošilja tudi že mlajše deklice do 13 let in starejše deklice do 15 let. Vsekakor je za ajdovski ženski nogomet to izjemen uspeh, saj je minilo zgolj pet let, odkar so se v Lokavcu organizirano pričeli treningi dekliškega nogometa, kar predstavlja začetke tega športa na Zgornjevipavskem. Prav mlajše selekcije pa so tudi lep obet za prihodnost.

Nova tekmovalna sezona je pred vrati, zato vabimo vse zainteresirane deklice in dekleta, ki bi želele trenirati nogomet, da se nam pridružijo na treningih. 

Bojana P. Kompara

Oglejte si tudi