Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
22°C
9°C
Oceni objavo

Strokovna ekskurzija v München

Drugi letniki Srednje šole Veno Pilon, tako gimnazijci kot vzgojiteljice, smo se 24. maja  odpravili na ekskurzijo v München. Ker nas je čakala dolga in naporna pot, smo se iz Ajdovščine odpravili že v zgodnjih jutranjih urah.

Šest urna vožnja z avtobusom nas je najprej pripeljala do rudnika soli v Halleinu blizu Salzburga. Po spustu v rudniške globine po lesenih drčah, vožnji z vlakcem in zanimivi zgodovini rudnika smo pot nadaljevali do bavarske prestolnice München. Tam smo si najprej ogledali enega najbogatejših tehničnih muzejev Deutsches Museum, temu je sledil krajši ogled središča mesta in njegovih znamenitosti.

Naslednji dan smo začeli z ogledom nekdanjega koncentracijskega taborišča Dachau. Po pretresljivem ogledu taborišča smo se vrnili v München in obiskali še tamkajšnji izredno zanimiv, pester in bogat živalski vrt. S tem se je naš program zaključil; in pot nas je vodila le še proti domu. V Ajdovščino smo se vrnili v poznih večernih urah.

Za vsebinsko poučen izlet gre zahvala predvsem našim učiteljem in turističnim vodičem. Ti so poskrbeli, da je bila ekskurzija dobro organizirana, zanimivosti in znamenitosti, ki smo si jih ogledali, pa lepo in izčrpno predstavljene. Zato se že sedaj veselimo krajev, ki jih bomo s šolo obiskali v naslednjem šolskem letu.

 

Jerneja Stibilj, 2. a

Oglejte si tudi