Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Srečanje z Miro Delavec Touhami

V četrtek, 13. aprila 2017, smo se osmošolci OŠ Šturje Ajdovščina v Lavričevi knjižnici srečali z Miro Delavec Touhami.
Veseli smo, da so nas povabili v knjižnico, saj smo spoznali gospo Miro, humanitarno delavko. Srečanje z njo je bilo zagotovo za vse nas nepozabno. Gospa Delavec Touhami je s svojo karizmatično dobrosrčnostjo na nas pustila močan vtis. Volja, ki jo žene, da pomaga in spoznava tuje ljudi, je navdihujoča!

Mira Delavec že 12 let potuje med Evropo in Afriko. Trenutno poučuje slovenščino v Nemčiji, ob tem pa v okviru Kulturnega društva Josipine Turnograjske tudi pomaga revnim nomadskim otrokom Tuaregov in predstavlja Tuarege v Sloveniji in izven njenih meja.

Svoje delovanje v Afriki je predstavila na zanimiv in prisrčen način. V trenutku, ko je začela pripovedovati, smo začutili posebno toplino, ki jo je težko razložiti z besedami. Nedvomno so ljudje, ki pri drugih vzbujajo take občutke, redki. Neverjetno je, kako močno voljo ima! Tako, ki jo žene naprej v boljšo prihodnost. Z res velikim srcem rada spoznava najrazličnejše ljudi in jim tudi pomaga po svojih najboljših močeh, če so v stiski.

Njen pogled na svet ni črno bel, saj pravi, da danes ne moremo ničemur »za sveto verjeti« na besedo. Pripovedovala je, naj ne verjamemo vsega, kar vidimo in slišimo v medijih, saj je veliko stvari izmišljenih in prenapihnjenih. Posebej je poudarjala, naj se ne zanašamo na to, da nam bodo materialne dobrine prinesle srečo in zadovoljstvo v življenju. Pravo srečo prinašajo samo vezi med ljudmi in vsa čustva in dogodki, ki spadajo zraven. Kljub temu, da se zaveda, da živeti na tem svetu ni enostavno, je njen pogled na življenje vedno »raznobarven« in poln upanja. Obenem pa je previdna in nekako selektivna.

Znanje in vedenje, ki smo ju pridobili v knjižnici, bomo z veseljem delili z drugimi. Gotovo bomo na življenje gledali malo drugače, saj nas je navdihujoča osebnost gospe Mire Delavec Touhami prepričala in nam pokazala, kaj v življenju zares šteje – bivati in deliti s soljudmi.

 

Osmošolki Zarja Bizjak in Mali Vidmar Vrabec

Oglejte si tudi