Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Zaključek leta v skorajda premajhni kamenjski dvorani

Že kar tradicionalno se v kamenjski dvorani bivše osnovne šole, nekje v zadnjem tednu leta, na prireditvi »Kej smo nrdili u lejti« zbere veliko število krajanov KS Kamnje – Potoče. Tokrat je prireditev potekala 27. decembra in v dvorano privabila številne domačine.
Na odru so se ponovno odlično odrezali člani domačega društva (Andrej, Anita, Klemen, Jure, Martin in Žiga), ki so pripravili zabaven povezovalni program. Tema tokratne prireditve je bilo tisto, kar Slovenci najbolj znamo. Opravljanje in kritiziranje! Vse to pa se je dogajalo v vaški gostilni. 'Opravljivcem' je družbo večkrat prišel delat tudi Anže s svojo harmoniko.

Svoje aktivnosti v letu 2016 je najprej predstavila planinska sekcija Kamnje, ki je zastavljeni plan skorajda v celoti izpolnila. Tudi v Krajevni skupnosti Kamnje – Potoče so bili zares delavni in uspešni pri izvedbi zastavljenih ciljev. Nazadnje se je v 'gostilni' predstavilo ŠKTD Kamnje – Potoče, ki je svoje delovanje prikazalo po posameznih sekcijah. Športna sekcija je podelila nagrado najboljšemu športniku v krajevni skupnosti. Tako kot lani je prehodni pokal prejel kolesar Tim Rovtar, ki je v letu 2016 med drugim postal tudi državni prvak med vrstniki v kategoriji BMX. Prav posebna nagrada – ponev za palačinke pa je bila podarjena gospe Majdi, ki je v lanskem letu za vaške prireditve spekla kar 678 odličnih palačink!

Na prireditvi se je letos s simboličnimi spominki nagradilo še tri člane društva, ki so si z delom in prizadevanjem v lanskem letu, to več kot zaslužili. Unikaten 'zlati češark' so tako prejeli župnik Rafko Klemenčič, direktor mesnice ROSTEP, Robert Rovtar ter nepogrešljivi član društva Denis Šušmelj. Nagrajenci so prejeli tudi lepe promocijske nagrade, ki jih je v ta namen podarila TIC Vipava. Ob zaključku prireditvi so se na platnu predvajali posnetki in fotografije s preteklih dogodkov. Večer se je zaključil ob prigrizku, prisotni pa so nazdravili novemu letu!

Špela Vodopivec, foto M. R. in S. V.

Oglejte si tudi