Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

V Lokavcu trenira vedno več nogometašic

Sredi januarja so dekleta iz Lokavca, ki trenirajo v okviru Športnega društva Slano blato Lokavec, praznovala prvo leto nogometnih treningov. In kot kažejo odzivi, je deklet, ki jih veseli ta »najpomembnejša postranska stvar na svetu«, zares veliko.

Treningi nogometa za dekleta so se v Lokavcu začeli na željo deklet, ki so se z nogometno igro srečevale v osnovnih in srednjih šolah. Vseh deklet, zapisanih na seznamu trenerja Luke Kompare, je okrog 40, od tega jih redno trenira več kot 20, več kot tretjina pa jih v Lokavec prihaja iz ostalih krajev ajdovske in vipavske občine.

Nogomet ima na Ajdovskem bogato tradicijo, prve korake na področju ženskega nogometa pa delajo ravno dekleta iz Lokavca. Seveda tu ne moremo mimo Nogometne šole Ajdovščina, ki je do sedaj že vzgajala tudi dekleta, vendar so ta po 12. letu morala opustiti trening nogometa. Prav z Nogometno šolo Ajdovščina potekajo tudi pogovori, kako naprej, saj je ekip ženskega nogometa na Slovenskem zelo malo in je zato vsaka nova ekipa zanimiva in aktualna.

Dekleta iz Lokavca so do sedaj svoj nogometni napredek pokazala že na več turnirjih (Gorjansko, Komen, Cerknica, Lokavec), kjer so z ekipami, v katerih igrajo veliko starejša dekleta, ki tudi trenirajo že več let, pokazala dobro igro in na enem od turnirjev že prejela nagrado za najboljšo igralko.

Ob uspešnem zaključku prvega nogometnega leta in v želji po čim uspešnejšem drugem nameravajo v mesecu marcu organizirati turnir ženskih ekip v Dvorani Edmunda Čibeja v Lokavcu, ki jih tudi sicer gosti v mesecih, ko igra na zunanjem travnatem igrišču ni mogoča. Lepo vabljeni.

Bojana P. Kompara

Oglejte si tudi