Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Košnja na Mali gori

Da nam Mala gora veliko pomeni, smo Kamenjci dokazali v soboto, 13. in nedeljo 14. avgusta ko smo pri koči na Mali gori kosili travnike in spravljali seno.
V obeh dneh se je na Mali gori zbralo skoraj petdeset članov planinske sekcije, krajanov in naših prijateljev iz PD Kanal in SPD Gorica. Kose smo sklepali in nabrusili le zato, da ohranjamo tradicijo ročne košnje, sicer pa smo travnike pokosili s kosilnico. V času, ko se je seno sušilo pa smo postorili se marsikaj. Obnovili smo guto - zatočišče iz vej in sena, kakršne so uporabljali nekdaj v času košnje, uredili okolico koče, posekali grmovje, pokosili in očistili planinsko pot po Mali gori, ostalo pa nam je še dovolj časa za prijetno druženje ob mizah v senci košatih lip. Da mize niso bile prazne pa so poskrbele naše ženske, ki so pripravile štruklje, štrudelj, omlete ter domači kruh, ki nam je s pršutom še posebno teknil.

V pogovorih je bilo čutiti zadovoljstvo nad opravljenim delom in občutek, da nam ni žal dveh žrtvovanih dni, da Mala gora ostaja urejena in prijazna za nas in pohodnike, ki jo obiskujejo.

Planinska sekcija se zahvaljuje vsem, ki žrtvujejo svoj prosti čas in kakorkoli pomagajo pri delu planinske sekcije.

Oglejte si tudi