Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Zlati in diamantni pari 2016

V Društvu upokojencev Ajdovščina, vsako leto pripravijo slavje za svoje člane, ki že 50. in 60. let krmarijo v skupnem življenju.
Tudi letos je prireditev potekala v Kleti Vipava. Vabilu se je odzvalo pet diamantnih in deset zlatih parov. Vsak par je ob prejetju plakete poslušal tudi svojo življenjsko zgodbo, ki so jo kot presenečenje napisali svojci. Bilo je veliko ganjenih obrazov, saj so zgodbe pripovedovale o prvih srečanjih, skromnih začetkih skupnih poti, o ustvarjanju družin in tudi hudomušnih dogodkih, ki so jih skozi življenje doživljali slavljenci.

Po kratkem kulturnem programu, zapele so pevke ŽePZ Večernica, DPS Zarja pa se je predstavila s kratko igro, so slavljenci zaplesali. Uživali pa so tudi ob predstavitvi programa igralske skupine viteza Gašperja Lambergarja. Ob kozarčku penine in obveznega koščka torte, se je slavje veselo nadaljevalo.

In gotovo velja za vse, kot je nekdo zapisal: "drug  z drugim sta spoštljivo ravnala, drug drugemu toplo ljubezen dajala in vse kar sta v svoje otroke vložila, nazaj z ljubeznijo svojih vnukov dobila."

Še veliko skupnih let dragi slavljenci !

 

N.V.

 

 

Oglejte si tudi