Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Žužemberški odbojkarji uspešno zaključili sezono 2015/2016

Letošnjega maja se je za odbojkarje OK Žužemberk končala četrta najuspešnejša sezona v zadnjih 23. letih. Vse ekipe, ki so v državnem prvenstvu nastopale pod imenom KEKO Oprema Žužemberk so dosegle odlične rezultate, naslova državnih prvakov pa smo se letos veselili dvakrat (MINI in MALA odbojka – DEČKI). Poleg fantov smo imeli letos v ognju tudi ekipo deklet in sicer v kategoriji MINI. Po kategorijah so se ekipe KEKO Opreme Žužemberk na državnem prvenstvu uvrstile na sledeča mesta: MINI – DEČKI: 1. mesto, MINI – DEKLICE: 17. mesto, MALA – DEČKI: 1. mesto, STAREJŠI DEČKI: 3. mesto, KADETI: 11. mesto, MLADINCI: 17. mesto in ČLANI: 7. mesto v 2. DOL. Sezona je bila zelo dolga, z ligaškimi tekmovanji smo pričeli v začetku oktobra 2015, zaključili pa s finalnim turnirjem starejših dečkov 29. maja v Mariboru.

 

Tekmovanje v mlajših kategorijah, vključno z mladinci igrajo turnirski sistem, kjer je v skupini 4-6 ekip. Igrajo dvokrožno vsak z vsakim. Najboljši dve pa napredujeta v nadaljnjo, kvalitetnejšo skupino, kjer se sistem igranja ponovi vse do finalnega turnirja, kjer se zmagovalne ekipe borijo za naslov državnega prvaka.

 

Članska, druga državna odbojkarska liga (2. DOL) ima 12 ekip, kjer se ligaške tekme odigravajo vsako soboto po dvokrožnem sistemu. Zmagovalna ekipa napreduje v 1. DOL, medtem ko zadnji dve ekipi izpadeta v 3. DOL.

 

V kategorijah do 15 let (osnovnošolci) smo glede na kakovost in število igralcev pričakovali, da se bomo lahko kosali za najvišja mesta, pa vendarle naslova državnih prvakov nismo pričakovali v nobeni kategoriji. Vztrajno delo športnega pedagoga in učitelja telovadbe Bojana Brulca je tudi letos nagrajeno z odličnimi rezultati, hkrati pa se v Žužemberku nadaljuje tradicija osvajanja naslovov državnih prvakov. Tako smo od ponovne ustanovitve Odbojkarskega kluba Žužemberk leta 1994 pa do danes osvojili že kar 50 medalj od tega smo bili 23-krat državni prvaki, trikrat tudi z mladinci. Smo  najtrofejnejši odbojkarski klub v mlajših kategorijah, z nami se v tem lahko primerja le redko kateri klub v Sloveniji. Če povemo, da smo imeli lani dva Žužemberčana na članskem evropskem prvenstvu, kjer je bila Slovenija viceprvak Evrope, lahko cenimo naše delo še bolj.  Naši igralci, ne samo mlajši, uspešno nadaljujejo svojo igralsko pot tudi v prvoligaških klubih in celo v tujini. Naj jih naštejem nekaj: Danijel Koncilja, Miha Plot, Jan Brulec, Mario Koncilja, Luka Brulec, Valentin Turk, Gregor Ožbalt, Primož Vidmar in še bi lahko našteval. Zlate generacije iz sedemdesetih in osemdesetih let niti ne naštevam, kjer so bili nekateri igrali celo v raznih selekcijah jugoslovanskih reprezentanc. 

 

Pri MINI odbojki (do 11 let) so Žužemberčani odigrali tri turnirje z ekipami zahodnega dela Slovenije. Na vseh treh turnirjih so bili uspešni in se tako prebili v polfinale. Na polfinalnem turnirju so po hudi borbi zasedli drugo mesto za Kamnikom, vseeno pa je to pomenilo, da so se uvrstili v zaključne boje za naslov državnega prvaka. Na finalnem turnirju so v polfinalu po hudem boju premagali Salonit iz Kanala 0:2 (25:27, 18:25), nato pa v finalu še favorizirane Kamničane. Rezultat Calcit Volleyball : KEKO Oprema Žužemberk 1:2 (25:07, 14:25, 25:27). Finalni boj je bil prava mala drama, ki pa so jo Žužemberčani dobili tudi z malce sreče, a zasluženo. Tako so se Kamničanom oddolžili za poraz v polfinalu in osvojili naslov državnega prvaka, ki je bil po mnenju poznavalcev, že pred turnirjem rezerviran za Kamničane. Mini riski KEKO Opreme Žužemberk so: Žiga Hrovat – najboljši igralec finala, David Pograjc, Jaka Piškur, Vid Urbančič, Anej Maver, Benjamin Jaklič, Dominik Hrovat, Domen Legan, Tomaž Pečjak in Luka Novak, trener ekipe je bil maksi ris Bojan Brulec.

Članek: http://www.odbojka.si/tekmovanja2015/2015_mini/2015_MI_dki/2015_mi_dki_finale

 

Letošnjo sezono so se državnega prvenstva udeležila tudi dekleta v MINI odbojki. Za prvo sezono v tej kategoriji so odigrale odlično in zasedle 17. mesto v konkurenci 47 ekip. Dvakrat na teden je treniralo več kot dvajset punc, ekipo je vodil Rok Pucelj. Poleg te kategorije, v osnovni šoli trenirajo tudi ostala dekleta. Treninge vodi  Neva Čopi, tudi ta dekleta imajo trening dvakrat na teden.

 

Pri MALI odbojki (do 13 let) so Žužemberčani ravno tako odigrali tri turnirje. Prav na vseh turnirjih so bili prvi in tako prišli do polfinala brez poraza. Tudi na polfinalnem turnirju so odigrali brezhibno in na prvi tekmi odpravili Braslovče z rezultatom 2:0, malo kasneje pa še Salonit, prav tako z 2:0. Tako so na finalni turnir odpotovali z zavedanjem, da je naslov dosegljiv. Na finalnem turnirju so v prvi polfinalni tekmi gladko opravili z Mariborom 2:0 (25:15, 25:11), v finalnem boju pa po dramatičnih končnicah tudi Ljubljančane. KEKO Oprema Žužemberk : ACH Zmajčki I 2:0 (25:23, 25:19). Tu je imel trener Bojan Brulec še nekaj rezerve, saj je za morebitni tretji niz imel na razpolago vse štiri najboljše igralce, ki so bili v prvih dveh nizih enakomerno porazdeljeni z malce manj izkušenimi soigralci. Naslov državnih prvakov so osvojili naslednji junaki : kapetan ekipe Jure Legan, ki je bil izbran tudi za najboljšega igralca finalnega turnirja, Mohor Travnik, Gašper Longar, Nejc Suhadolnik, Urban Pečjak, Niko Longar, David Pajnkiher, Blaž Zupančič, Jernej Pucelj, Tomaž Novak, Matic Hočevar, Žiga Hrovat, Jaka Juršič in Mark Gliha.

Članek: http://www.odbojka.si/tekmovanja2015/2015_mala/2015_mala_dki/2015_ma_dki_F

 

Dečki (letnik 2000 in mlajši) so bili v kvalifikacijah za »A« ligo zahod najuspešnejši in so v dvokrožnem ligaškem sistemu odpravili vse štiri nasprotne ekipe. Nato so v »A« ligi zahod po večkratnih težavah z poškodbami igralcev kljub vsemu zasedli drugo mesto za Logatcem, kar je pomenilo, da so se uvrstili na finalni turnir DP. Na finalnem turnirju v Mariboru so v prvi polfinalni tekmi izgubili s favoriziranim Mariborom, so pa zato kljub vsemu ostali v boju za medaljo. V tekmi za tretje mesto so proti Logatcu gladko izgubili prvi niz in kazalo je že, da je vsega konec, saj so tudi drugi niz začeli dokaj slabo. No, v drugem delu tega niza so se vendarle zbrali in ga z lepimi akcijami in borbeno igro na koncu dokaj prepričljivo dobili. Zadnji skrajšani niz so odigrali poletno in zasluženo slavili zmago in bronasto kolajno. Klub vsemu bi poudaril, da sta bila v prvi postavi dva šestošolca, ki sta bila kar tri leta mlajša od najstarejših vrstnikov v ekipi. KEKO Oprema Žužemberk : Logatec 2:1 (14:25, 25:18, 15:08). Na finalni tekmi so igralci SIP Šempetra gladko s 3:0 premagali Maribor in zasluženo osvojili naslov državnega prvaka. Za Žužemberk so igrali: Jernej Rojc, Štefan, Toni in Mohor Travnik, Tim Legan, Jure Legan, Gašper Longar, Nejc Suhadolnik, Urban Pečjak, Niko Longar.

 

Članek: http://www.odbojka.si/tekmovanja2015/2015_DCI/2015_dki/2015_dki_finale

 

Kadeti so v letošnji sezoni igrali z zelo mlado postavo, saj je bilo jedro ekipe iz treh srednješolcev in treh osnovnošolcev. Kljub vsemu smo v kvalifikacijah za »A« ligo zasedli drugo mesto in s tem dosegli zastavljeni cilj, uvrstitev v »A« ligo zahod. V tej ligi smo igrali solidno, igralci so predvsem nabirali izkušnje za igranje v naslednji sezoni. Na turnirju za mesta so kadeti KEKO Opreme Žužemberk zasedli 11. mesto, saj smo nepričakovano premagali Braslovče. Hoče in Brezovica so bili za nas, ki smo na tem turnirju igrali zdesetkani (manjkala večina birmancev), premočni.

 

Z mladinci letos nismo dosegli zastavljenega cilja, saj smo ciljali na uvrstitev med 10. in 14. mestom. Žal se nam je zalomilo že na prvem turnirju, kjer smo na tekmi za drugo mesto na prvem kvalifikacijskem turnirju nepričakovano izgubili z Mokronogom, ki smo ga eno tekmo prej gladko odpravili. Zakaj so igralci, ki so bili po kvaliteti veliko boljši od Mokronoga izgubili, ne znam razložiti. Končno 17. do 24. mesto ni realni odraz kvalitete igralcev.

 

Sezono 2015/2016 so člani OK Žužemberk odigrali zelo dobro, če ne celo odlično. Na koncu smo zasedli 7. mesto, kar pa bi lahko, če ne bi bilo poškodb in odsotnosti igralcev zaradi dela, tudi izboljšali. Ekipa je delovala homogeno, v tekme smo odšli odločeni, da zmagamo. Letos se nismo ustrašili prav nobenega nasprotnika, v telovadnici OŠ Žužemberk pa so gledalci lahko spremljali prave boje in borbo točko za točko. Nekaj tekem (Hoče, Logatec, Prvačina) je bilo pravih poslastic tudi za gledalce, ki so po dolgem času spet glasno spodbujali domače igralce. V ekipi in dvorani je bilo pravo vzdušje in samo upamo lahko, da se bo takšna sezona ponovila tudi naslednje leto. Ekipa je bila sestavljena iz kadetov, mladincev in seveda tudi članov. Starejši igralci so dobro izkoristili svoje izkušnje, mlajši pa dodali borbenost in elan. Po dolgem času je bilo opaziti, da prihajajo mladi, ki so v prejšnjih sezonah zaključili s kariero, ali pa odšli v prvoligaške klube. Tudi letošnji pionirji bodo v prihodnji sezoni že pridno trenirali s člani, čez leto ali dve pa že igrali tudi v prvem moštvu. V članski ekipi so več ali manj igrali naslednji igralci: Rok Pucelj, Tom Smrke – kapetan, Žiga Vidmar, , Anže Strnad, Aljaž Longar, Aleš Zupančič, Andraž Pečjak , Leon Konte, Gregor Rifelj, Sašo Smrke, Urban Pucelj, Žan Papež, Urban Vidmar, Domen Glavič, Matevž Longar.

 

Za odbojkarji Žužemberka je dolga in naporna sezona. Opravili smo čez 1000 ur treningov in preko 150 uradnih tekem. Udeležili smo se tudi mednarodnih turnirjev v Zagrebu, Bihaču, Novem Sadu in Šempetru. Tudi tukaj so mladi dosegli vidne uspehe, saj smo bili v Zagrebu in Šempetru prvi, v Bihaču 2., v Novem Sadu pa z mlajšimi mladinci osmi. Zasluge za te uspehe gredo predvsem trenerjem in igralcem, ki se udeležujejo treningov in odrekajo lagodnemu življenju pred televizorjem in računalnikom, kjer v igricah na mah potolčeš sto skobitov in pospraviš lonček čipsa. Seveda telovadba ni vse, začuda pa tem, ki so fizično aktivni ostane še veliko energije za druge aktivnosti in praviloma tudi učenje, medtem ko tistim, ki potolčejo tisoče in tisoče skobitov ne ostane nič več energije ne za učenje, niti kakšno drugo delo. Zasluga gre tudi staršem, ki jim je mar, da so otroci aktivni, in koristno preživijo svoj čas, in ne, da samo jamramo, kako je težko in nas vsi izkoriščajo. To naj bo vodilo tudi v naprej in vse naše igralce, pa tudi bodoče igralce pozivam, naj nadaljujejo po športni poti, če le imajo čas. Nazadnje bi se rad zahvalil vsem sponzorjem, predvsem pa glavnemu sponzorju firmi KEKO Oprema, ki nam  zvesto stoji ob strani, njihovim delavcem pa še veliko uspeha na poslovnem področju, kot tudi v življenju!

 

Tom Pečar

trener v OK Žužemberk

 

 

 

 

Oglejte si tudi