Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

7. kolesarski maraton po Suhi krajini

 PROGRAM

KRAJ PRIREDITVE: Žužemberk in širša okolica (start pred Gradom)

DATUM IN ČAS: Sobota, 16. julij 2016, START maratona ob 9.00 uri (Prireditev bo v vsakem vremenu)

IZVAJALEC: Občina Žužemberk in Kolesarski klub ADRIA MOBIL

 PRIJAVNINA

Vsi udeleženci maratona se lahko prijavijo na dan prireditve od 7.30 do 8.45 ure na startnem prostoru. Startnina znaša 5 €.

 PRAVILA MARATONA

Na maratonu lahko sodelujejo vsi kolesarji, ki jih veseli organizirano rekreativno kolesarjenje v skupinah, in se čutijo sposobni prevoziti 35 oz. 52 km dolgo progo. Otroci, mlajši od 14 let, morajo nositi zaščitne čelade, in se smejo udeležiti maratona le v spremstvu staršev oziroma polnoletne osebe. Čelada je zelo priporočljiva tudi za vse ostale udeležence.

 SPLOŠNI PREDPISI

Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so kolesarji dolžni upoštevati cestno prometne predpise in navodila organizatorjev ter se po njih ravnati. Udeleženci maratona vozijo na lastno odgovornost, ter odgovarjajo za škodo povzročeno sebi ali drugim. Na maratonu je strogo prepovedano prehitevanje čelnih spremljevalnih vozil. Organizator ne jamči za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim ali tretji osebi. S svojim startom vsi kolesarji potrdijo, da so seznanjeni z določili razpisa, ki so objavljeni na prijavnem lističu, na internetni strani kluba, ostalih medijih, ter po ozvočenju na startu. Za varen potek prireditve bodo skrbela vozila organizatorja, rediteljska in zdravstvena služba.

 TRASA MARATONA:

Oba maratona se začneta in končata pri Gradu v Žužemberku.

 TRASA MALEGA MARATONA:

Maraton bo potekal na progi  Žužemberk - Sadinja vas - Srednji Lipovec - Ajdovec - Brezova Reber - Veliki Lipovec - Boršt - Sr. Lipovec - Mačkovec - Dvor - Jama - Stavča vas – Žužemberk v dolžini 35 km.

  TRASA VELIKEGA MARATONA:

Maraton bo potekal na progi Žužemberk - Sadinja vas - Srednji Lipovec - Ajdovec - Brezova Reber - Veliki Lipovec - Boršt - Sr. Lipovec - Mačkovec - Dvor - Jama - Lašče - Hinje - Prevole - Gradenc - Žužemberk dolžini 52 km.

 NAGRADE IN OBVEZNOSTI ORGANIZATORJA:

Vsem udeležencem, ki bodo upoštevali splošne predpise in prispeli na cilj do 14. ure, bodo podeljene spominske medalje. Na progi bo poskrbljeno za okrepčila, na cilju pa za malico in pijačo (Grajski trg)

 

 

INFORMACIJE:

Občina Žužemberk: 07 3885 180

obcina.zuzemberk@zuzemberk.si

 

Oglejte si tudi