V soboto, 22. februarja so na Domačiji Krnc v vasi Hrib pri v Hinjah pripravili že 3. izbor najboljše suhokranjske klobase , kot so jo tudi poimenovali Klobasarijo. Člani komisije so pod vodstvom Stanislava Papež so nepristransko ocenjevali vzorce klobas predvsem po zunanjem izgledu, sestavi in barvi prereza klobase, vonju in okusu. Organizator tega edinstvenega tekmovanja v Suhi krajini Dušan Papež je povedal, da so na izbor pridelovalci prinesli enajst vzorcev, ki so bili na voljo tudi ostalim gostom za pokušino. Klobasarija pomeni obenem tudi ohranjanje kulinarične dediščine, saj je suhokranjska klobasa s špino, dimljena in sušena na zraku, kot del zgodovine. Zmagovalni pokal in najboljšo klobaso je izdelal Andraž Blatnik, drugo mesto je osvojil Alojz Ferlin in tretje Jože Blatnik (na sliki). Foto:S.Mirtič



