Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

POHOD NA PLEŠIVICO

Društvo upokojencev Dvor vsako leto v maju organizira pohod na Plešivico z namenom, da se po pomladi pripravimo na poletne mesece, ko so fizični napori nekoliko težji.

Letos smo dogodek organizirali v soboto 20. maja, po dneh, ko je vreme nestabilno in rado dežuje. Datum za pohod smo pravilno izbrali, saj je bilo vreme ugodno za pohod. Ni bilo prevroče in tudi nevihte, ki so se potepale po Sloveniji naših krajev niso dosegle. Kljub temu, da ni bil vroč dan, je vse, ki so se pohoda udeležili dodobra segrelo. Pohodniki so za vzpon na Plešivico potrebovali nekaj več kot eno uro. Nekaj nas se je do lovske koče napotilo s prevoznim sredstvom, saj je bilo potrebno hrano, pijačo in tudi nekaj drv, odpeljati na lokacijo poleg doma, kjer imajo lovci pravi raj. Lepo urejen prostor, klopi in mize so pohvale vredne.  Najprej je bilo potrebno pripraviti ogenj, da je nastala žerjavica kjer se pečejo klobase, za tem pa še nabodala in pripraviti ognjišče kjer so bodo vrtele dobrote. Ni še bilo veliko žerjavice, ko so prvi pohodniki že prispeli k koči. Malo smo poklepetali in že smo imeli ogenj kjer smo pričeli s pečenje. Prijetno dišeče klobase so se  kmalu popekle i n že smo ugriznili v hrustečo dobroto in jo poplaknili s tekočino. Nadaljevali smo s pečenjem in pogovorom o najrazličnejših zadevah. Nekateri so si nabrali tudi dišeče šopke iz rožic, ki jih lahko najdemo le na tej višini. Nadihali smo se svežega, čistega zraka in opazovali prečudovito naravo pod seboj. 

Prijeten dan se je prevesil v popoldne, ko smo se napotili proti domu. S precejšno previdnostjo je bilo potrebno tudi pri povratku, saj je pot navzdol bila nekoliko drseča.  Bilo je prijetno druženje in upam, da bo prihodnje leto več tistih, ki se bodo odločili za ta pohod. Sicer pa imamo v programu še dva pohoda, za katere se lahko odločite in naredijo nekaj za sebe.

Dušan Mikec

          

Oglejte si tudi