Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
5°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

OBČNI ZBOR DU DVOR

Občni zbor 

V soboto 4. februarja smo se člani  Društva upokojencev z Dvora zbrali na rednem letnem občnem zboru.  Kot že vrsto let, je občni zbor potekal v dvorani PGD  Dvor, v prvem nadstropju , kjer je prostora za dobrih sto ljudi.

Pred uradnim delom zbora je moški pevski zbor Dvorjani zapel najprej Himno, kot jo zapojejo na raznih prireditvah in zatem še dve pesmi iz njihovega bogatega repertoarja. Kulturni program pa so nadaljevali učenci podružnične šole z Dvora. Zaigrali so na instrumente, izvedli recitacije in zaplesali. Učence je pripravila in vodila gospa Ida Štimec,  mentorica in razredničarka tretjega razreda. Kulturni program je popestril tudi naš član društva  Albin Mrvar, ki je član literarne sekcije.

Poleg članov društva so zboru prisostvovali gostje, ki smo jih povabili na našo prireditev. Ko smo na podlagi  predlogov  dopolnili dnevni red, smo pričeli z delom. Kot je to že v navadi, smo prvo poročilo poslušali o delu društva. Ker je bilo kar obširno sem poizkušal poročilo nekoliko skrajšati, kar mi morda ni v celoti uspelo. Na podlagi statistike smo nove člane prišteli, odšteli  umrle in ostali  na približno  ravni lanskega leta. Blagajničarka je natančno podala finančno poročilo. Sledila so poročilo o delu Projekta za starejše za boljšo kakovost življenja starejših, poročilo o letovanju v Delfinu in nadzornem odboru. Končno poročilo pa je podal še predsednik verifikacijske komisije, ki je na tej podlagi prižgal zeleno luč za razpravo in odločanje.  

Gostje so se zahvalili za vabilo in pohvalili delo društva, še posebej prostovoljce ki delujejo v društvu in projektu za starejše. Člani prisotni na zboru so vsa poročilo enoglasno sprejeli.  Predlog programa za leto 2017 so vsi člani na dom prejeli ob vabilu za občni zbor, zato tega ni bilo potrebno pojasnjevati.  Na podlagi predloga pa smo dodali pri izobraževanju  -  Predavanje o varni vožnji, o novi zakonodaji in novih predpisih v cestnem prometu.  Predlog je bil tako spremenjen in bil sprejet enoglasno. Program dela bo objavljen na internetni strani društva in tako dostopen vsem. Podeljena so bila tri priznanja za prizadevno delo v društvu. Kar nekaj predlogov in razprave je bilo ob predlogu, da se doba starosti zviša za oprostitev plačila članarine. Na koncu je bil sprejet predlog, da se starost člana za oprostitev plačila članarine poviša na 85 let.

Ob zaključku zbora smo se okrepčali z malico i n med seboj poklepetali.  

Dušan Mikec

Oglejte si tudi