Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Tradicionalno jahanje-pohod na Plešivico

1. januarja poteka tradicionalni pohod s konji ali brez na konjerejsko parcelo na Plešivici, kjer je za vse pohodnike s konji ali brez topla malica in pijača
Čeprav je za nami najdaljša noč v letu se suhokranjski konjerejci s konji ali brez -tudi pohodniki vsako leto tradicionalno zberemo na svoji parceli na Plešivici.

Ob topli malici, pečenem krompirju v žerjavici in dobri kapljici s prijetnim stiskom rok ob besadi SREČNO v letu 2015 si izmenjamo novoletna voščila ter v dopoldansem druženju kljub hudemu mrazu veselo kramljamo ob ognju. Kot vsako leto je tudi letos na Plešivico prišel žužemberški župan Franc Škufca, tudi član suhokranjskih konjerjecev na prvojanuarsko druženje ob toplem ognju in prijetnem klepetu.

Seveda je bila pot na Plešivico dokaj težka, saj je bilo zasneženo, ceste pa poledenele. Kljub temu, da so naši konjički na štirih nogah so morali previdno, da ne bi prišlo do kakega zdrsa. V popoldanskih urah še pred nočjo smo naše štirinožce varno pospravili v hleve, kjer so tudi oni dobi malo močnejšo malico.

 

Oglejte si tudi