Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Druženje na parceli konjerejskega društva Suha krajina na Plešivici

Ker je 7.2.2015 odpadlo druženje na kulturni praznik zaradi visokega snega, je bilo prestavljeno na soboto 21.2.2015. Druženje konjenikov Suhe in Bele krajine na Plešivici, katerega sponzor je bil novopečeni dedi Milan Plut iz konjerejskega društva Semič. V dokaj velikem številu jahačev iz obeh društev je bilo na Plešivici na ribjem pikniku zelo družabno.
V soboto 21.2.2015 sta društvi konjerejcev iz Bele in Suhe krajine pripravili srečanje jezdecev in furmanov na Plešivici. Zbirno mesto jezdecev -jahačev pred odhodom na Plešivico je bilo v Dolenjem polju pri Soteski na kmetiji Šenica Darka-Slavke, člana konjerejskega društva Suha krajina. Jahači iz Bele in Suhe krajine so se tu združili malo spočili in okrepili, ter pot preko Gorenjega polja in nad Sotesko nadaljevali po novi gozdni cesti proti Plešivici. V še vedno lepem vremenu nas je spremljalo sonce, ki je veselo kukalo izmed oblakov in nam dajalo prijeten navdih v gozdni idili na poti proti Plešivici. V križišču, na poti   proti  Plešivici,Globodolu in Soteski,  je bil manjši postanek.

Ob prihodu na parcelo konjerejskega društva nas je tam pričakala ekipa-gospodar koče Marjan ter Jernej in tajnica Mateja, ki sta poskrbela da so bile vse ribe pečene in se je okrog koče zaznaval prijeten vonj in samo še dober tek, ter nazdravje je sledilo....Seveda pa urca ob prijetnih trenutkih hitro teče, belokranjski konjeniki so se morali počasi odpravti domov, saj jih je čakala še dolga in naporna pot do Rožnega dola. Suhokranjski konjerejci pa so tudi odpravili proti domu, ter še pred mrakom pospravti svoje konjičke v domače hleve, kjer jih je čakalo obilo krme po naporni ježi.

Seveda pa koča konjerejskega društva na Plešivici ni dolgo sama, ob nedeljah je tam vedno kak član društva, ki tudi poskrbi, da se lahko popotniki-pohodniki tu zaustavijo, spočijejo ali popijejo topel čaj...

Prav v kratkem pa bo na konjerejski parceli spet zadišalo po dobri pečenki, kdaj pa v naslednjem članku....

Oglejte si tudi