Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za torek, 14.08.2018

oblačno
Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Še se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma nevihte. Ponekod bo zapihal severovzhodni veter, proti večeru na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 °C.
19°C | 25°C
sreda, 15.08.2018
16°C | 29°C
četrtek, 16.08.2018
15°C | 29°C
petek, 17.08.2018
14°C | 31°C
sobota, 18.08.2018
16°C | 31°C
Opozorila
Torek, 14.8.2018 ob 14h
V severovzhodni Sloveniji so popoldne še možni krajevno močnejši nalivi. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki.
19°C
25°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Tradicionalna »Klobasarija« v Hinjah


DOGODKI, DRUŠTVA

| |
24.04.2017      22:45
A A

Tradicionalna »Klobasarija« v Hinjah


Tradicionalna »Klobasarija« v Hinjah


Deli:

 

V soboto, 22. februarja so na Domačiji Krnc v vasi Hrib pri v Hinjah pripravili že 3. izbor najboljše suhokranjske klobase , kot so jo tudi poimenovali    Klobasarijo.       Člani komisije so pod vodstvom Stanislava  Papež so nepristransko ocenjevali vzorce klobas  predvsem po zunanjem izgledu, sestavi in barvi prereza klobase, vonju in okusu.     Organizator tega  edinstvenega tekmovanja v Suhi krajini Dušan Papež je povedal, da so na izbor pridelovalci prinesli enajst vzorcev, ki so bili na voljo tudi ostalim gostom za pokušino.  Klobasarija   pomeni obenem tudi ohranjanje kulinarične dediščine, saj je  suhokranjska klobasa s špino, dimljena in sušena na zraku, kot del zgodovine. Zmagovalni pokal in najboljšo klobaso je izdelal Andraž Blatnik, drugo mesto je osvojil Alojz Ferlin in tretje Jože Blatnik (na sliki).  Foto:S.Mirtič

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Žužemberk!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!