Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za četrtek, 18.10.2018

delno oblačno
Zvečer bodo padavine ponehale. Ponoči se bo deloma zjasnilo, proti jutru bo v notranjosti Slovenije nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem do okoli 14 °C.
12°C | 22°C
petek, 17.10.2018
11°C | 21°C
sobota, 19.10.2018
9°C | 20°C
nedelja, 20.10.2018
8°C | 19°C
ponedeljek, 21.10.2018
9°C | 10°C
Opozorila
Sreda, 17.10.2018 ob 18h
Dodatnega opozorila ni.
12°C
22°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Tradicionalna »Klobasarija« v Hinjah


DOGODKI, DRUŠTVA

| |
24.04.2017      22:45
A A

Tradicionalna »Klobasarija« v Hinjah


Tradicionalna »Klobasarija« v Hinjah


Deli:

 

V soboto, 22. februarja so na Domačiji Krnc v vasi Hrib pri v Hinjah pripravili že 3. izbor najboljše suhokranjske klobase , kot so jo tudi poimenovali    Klobasarijo.       Člani komisije so pod vodstvom Stanislava  Papež so nepristransko ocenjevali vzorce klobas  predvsem po zunanjem izgledu, sestavi in barvi prereza klobase, vonju in okusu.     Organizator tega  edinstvenega tekmovanja v Suhi krajini Dušan Papež je povedal, da so na izbor pridelovalci prinesli enajst vzorcev, ki so bili na voljo tudi ostalim gostom za pokušino.  Klobasarija   pomeni obenem tudi ohranjanje kulinarične dediščine, saj je  suhokranjska klobasa s špino, dimljena in sušena na zraku, kot del zgodovine. Zmagovalni pokal in najboljšo klobaso je izdelal Andraž Blatnik, drugo mesto je osvojil Alojz Ferlin in tretje Jože Blatnik (na sliki).  Foto:S.Mirtič

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Žužemberk!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!