Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
10°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

DU Žužemberk jesenski izlet 2018

Odbor za izlete v društvu upokojencev Žužemberk, ki ga vodi Štefanič Branko, je letošnji jesenski izlet popeljal proti Bizeljskem.
S FS avtobusnim prevozom, smo se malo po sedmi uri odpravili na svete gore nad Bistrico ob Sotli. Seveda je pot proti Marijini romarski cerkvi potekala po močno strmem pobočju, kjer nam je tamkajšnji župnik na lesnih skulpturah nazorno opisal njihov pomen Kristusovega trpljenja na križu. Kljub hudi strmini smo se upokojenci brez težav povspeli na sam vrh pobočja, kjer stoji Marijina romarska cerkev. Prav tako smo si cerkev ogledali pod strokovnih vodstvom lokalnega duhovnika. Po ogledu je sledilo fotografiranje pred samo cerkvijo in spomenikom Antona Martina Slomška.
Nato je sledil ogled Kukavičega mlina v Podsredi 3, mletje moke, degustacija izdelkov, ki jih na kmetiji pridelajo, prav tako je bil možen nakup njihovih pridelkov in izdelkov.
Naslednja točka je bil ogled Javorškove domačije, kjer je bila rojena in živela mati Josipa Broza Tita, na Trebčah. Po kosilu, ki je bilo v gostilni Šentpeter v Šentpetru je sledil ogled repnice Najger z degustacijo vin v Bizeljskem, prav tako je bilo možno ustekleničeno vino tudi kupiti.

Sonce se je počasi premikalo proti zahodu, naš izlet pa proti koncu. Z lepimi spomini in prijetno družbo, smo bili kmalu na domačem avtobusnem postajališču, kjer je sledilo samo še vabilo na naslednje druženje, ki bo v mesecu novembru, ko bo kostanjev piknik na Vrhovem.... Več na fotografijah....

Oglejte si tudi