Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Aktivni upokojenci

Žužemberški upokojenci so iz dneva v dan bolj aktivni. V sklopu društva upokojencev Žužemberk deluje športna sekcija kar na več področjih; pikado, streljanje z zračno puško, kegljanje na vrvici, šah... Februarja v letu 2019  bo eno leto, kar je bila v Žužemberku aktivirana skupina Šole zdravja 1000 gibov v pol ure.
V skupini je sicer število upokojencev najbolj zastopano, kar je tudi razumljivo, saj zjutraj ni več potrebno v službo. . Vsak dan (razen nedelje in prazniki) ob 7.30 uri jutranja vadba 1000 gibov na trgu pred gradom, ali v slabem vremenu pod streho med Dolenjsko in Hotkotovo hišo. Nekateri bolj vstrajni imajo še športne aktivnosti ob četrtkih ob 18. uri za starejše ( žal so to samo ženske) pod strokovnim vodstvom terapevtke v občinskih prostorih nekdanje trgovine  Dolenjke.
Šprtna sekcija je dokaj dobro zaživela, saj je že kar nekaj let aktivna v športni ligi oziroma Pikado ligi ob Krki v kateri sodeluje (6) šest društev. Društvo upokojencev Uršna sela, Prečna, Straža, Dolenjske toplice, Dvor in Žužemberk.Ekipe se vsako leto pomerijo v pikadu, kjer se je mlada žužemberška ekipa, ženske in moški dokaj dobro vklopila, tudi po rezultatih. V ostalih društvih potekajo še druge športne aktivnosti, vendar v Žužemberku še niso izpolnjeni vsi pogoji za njih. Člani DU žužemberk sekcija za šport pospešeno delajo na tem, da se čimprej uredijo upokojenski prostori, ki so pridobljeni v  občinski stavbi v bivši Dolenjki-severni del stavbe v pritličju. Pred samimi prostori je že narejeno eno kegljišče na vrvici, potrebno še malo olepšati sam prostor. Za potrebe tekmovanj med društvi je potrebno imeti še enega, ki pa bo izdelan v samih novopridobljenih prostorih, ki so jih upokojenci že sanirali in prebelili. Čaka se samo še čistilni servis, ki bo temeljito očistil tla, nato pa se prične vselitev opreme(omare, mize, stoli, montaža pikad na stene, montaža kegljišča. Stene, vrata,so že sanirani, prezračevanje je tudi urejeno. Po novem letu bo drugi del tekmovanja lige ob Krki že v novih spodnjih prostorih.

Športne dejavnosti med upokojenci pa potekajo tudi preko PZDU Dolenjske in Bele krajine, kjer pa žužemberški upokojenci še ne morejo parirati,dabi jih organizirali, ker manjka računalniško usposobljenega kadra, primernih perostorov, ter organizacijsko usposobljenih tekmovalcev. Za bolj zahtevne tekme smo si posojali g. Mikca iz Dvora, da nam je računalniško urejeal evidence samih tekmovanj. Vabljeni ostali člani....Jole Adrijanic

Oglejte si tudi