Logo MojaObčina.si

Žužemberk

JUTRI
30°C
15°C
PET.
31°C
16°C

Postali smo gasilci in gasilke

Po dvoletnem teoretičnem in praktičnem usposabljanju s področja:

-          organizacije gasilstva ter pravnih osnov,

-          zaščite teles in dihal,

-          prve pomoči,

-          požarne preventive,

-          razvrščanja,

-          zaščite in reševanja,

-          elektrike,

-          vozil in opreme,

-          požarov in nevarnih snovi,

-          gradbeništva,
-          preskrbe z gasilno vodo,

-          tehničnega reševanja in

-          gasilske taktike,

je končno napočil čas za preverjanja našega novo pridobljenega znanja. 
Po pisnem testiranju, ki je potekalo v petek (16.12.2016) je sledila še nedeljska (18.12.2016) intervencijska vaja. Hladno jutro, polni adrenalina smo odhiteli k osrednjemu gasilskemu društvu Žužemberk, kjer je potekal zbor ter priprave na zaključno vajo.
Na taktični vaji simulacije požara v stanovanjskem objektu ter gospodarskem poslopju smo izvajali vse naloge gašenja požara ter oskrbe ponesrečenih oseb. Izvedba je potekala pod budnim očesom mentorjev, njihovih pomočnikov, društvenih poveljnikov ter občinskega gasilskega poveljnika g. Borisa Sajevica. Po samem zaključku je sledila podrobna analiza in ocena izvedene vaje.

Po uspešno zaključeni vaji in pisnemu preverjanju znanja se lahko s ponosom predstavi podmladek, ki je 18.12.2016 uspešno zaključili nadaljevalni tečaj za gasilca. Testiranje je uspešno zaključilo vseh 29 pripravnikov iz štirih prostovoljnih gasilskih društev (PGD Žužemberk, PGD Dvor, PGD Reber ter PGD Šmihel pri Žužemberku) Občinskega gasilskega poveljstva Žužemberk.

Novopečeni gasilci in gasilke se iskreno zahvaljujemo vsem predavateljem, mentorjem, njihovim pomočnikom, našim gasilskim poveljnikom ter ostalim članom posameznih društev, ki ste si vzeli čas za nas. Bili ste požrtvovalnim, nesebični in potrpežljivi. Hvala, ker ste nam omogočili, da smo del velike družine.

Z gasilskim pozdravom »NA POMOČ«.

Nevenka Urbančič

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi