Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Žegnanje v Šmihelu

Sveti Mihael ali z drugimi besedami imenovan tudi Nadangel Mihael je v upodobitvah umetnikov orisan kot oklepni vojščak z mečem v roki. Cerkev mu izraža posebno spoštovanje in ga imenuje kot izredno močnega zaveznika v večni borbi proti silam zla. Na njegov godovni dan, so se kljub slabemu vremenu v velikem številu zbrali vaščani Šmihela pri Žužemberku, da proslavijo farni praznik. 
Za pester program dogajanja so tudi letošnje leto poskrbeli člani Kulturnega društva Šmihel pri Žužemberku. Po sveti maši, ki jo je daroval duhovnik g. Uroš Švarc so obiskovalcem podarjali slastne medenjake ter drobne angelčke v simbol farnega žegnanja.

Obiskovalce sta na prireditvi pozdravila predsednica kulturnega društva ga. Karmen Sadar ter župan občine g. Franc Škufca. Organizatorka prireditve ga. Maja Papež Iskra je nagovorila obiskovalce, da si ogledajo razstavo likovnih del učencev podružnične šole ter skupaj z upokojenim likovnim pedagogom g. Martinom Šuštaršičem podelila mladim ustvarjalcem praktične nagrade. Program so popestrili učenci tukajšnje podružnične šole s prečudovitimi recitacijami.
V župnišču je bil na voljo ogled  zgodovinsko-dokumentarne  predstavitve kraja iz dobe Rimljanov. V besedi in sliki o Šmihelu pod upravo rimskega imperija. Prav tako ni manjkalo stojnic na katerih so obiskovalci našli vrsto domačih, kreativnih in literarnih izdelkov. Organizatorji niso pozabili na najmlajše udeležence prireditve. Pripravili so jim zaposlitveni kotiček, kjer so lahko ustvarjali nove umetnine.

Kulturno društvo Šmihel pri Žužemberku se zahvaljuje vsem sponzorjem in sodelujočim, ki so prispevali k uresničitvi pomembnega kulturnega dogodka, ob enem pa vas vabijo na žegnanje v Šmihelu v prihajajočem letu.  Nevenka Urbančič

Oglejte si tudi