Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

KREATIVNE DELAVNICE ZA PREDSEDNIKE DU

Zveza društev upokojencev Slovenije skrbi, da je vodstvo društev poučeno o zakonodaji, ki se pogosto spreminja.
 

V hotelu Delfin, ki je v lasti  ZDUS-a,  je zveza organizirala seminar za predsednike društev iz cele Slovenije, v novembru in prve dneve v decembra. Del predsednikov iz primorske regije pa je imela v Rogaški slatini.

Delavnice so bile organizirane v štirih sklopih, kjer so predsedniki aktivno sodelovali v manjših skupinah in svoja mnenja predstavili na skupnih obravnavah. Teme so bile zelo zanimive in zelo pomembne za delovanje društev. Tu smo dobili veliko znanj, da bomo lažje in pravilno vodili delo društva, urejali medsebojne odnose v družbi ter starejšim omogočili aktivn in enakopraven nastop.  Pomembna so bila dognanja o medgeneracijskem sožitju, humanitarnem delovanju in medsebojni pomeči. Izredno pomembna so tudi medsebojna poznanstva in izkušnje v delovanju  znotraj društev. Zanemarljive niso tudi možnosti, ki jih lahko nudimo med seboj za ekskurzije in podobno.

Znanje je seveda potrebno nenehno dograjevati, saj tako bolje delujemo in smo tudi prepoznavni tako v lokalnem območju kot tudi širše.  

 

Dušan Mikec

Oglejte si tudi