Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Na Hinjah sta praznovala zakonca Kranjc

Pred mesecem sta proslavila biserno poroko. V torek 23. decembra 2014 pa je praznoval rojstni dan zakonec Ivan in to kar 90 let.
 »Šestdeset let ni kratka doba, a je čas hitro minil«: Tako sta dejala slavljenca, ko smo ju obiskali ob rojstnem dnevu Ivana, 23. decembra. Delegacijo so sestavljali:  člana društva upokojencev,  članica KORK  Hinje, župan občine Žužemberk Franc Škufca in direktor občinske uprave Jacques Gros. Kljub težki mladosti, bivanju v koncentracijskih taboriščih in terenskemu delu je Ivan še relativno zdrav, vozi avto in skoraj ne pozna zdravil. Žena Marija je po izgledu še vredu a vendar je imela več težav z zdravjem in imela tudi vrsto nezgod, zaradi katerih ima ker nekaj posledic. Med pogovorom smo izvedeli marsikaj o njuni prehojeni poti težavah in srečnih trenutkov. Za oba jubileja smo jima čestitali, izročili skromna darila in šopka, ki bosta krasila njun dom

 

Obisk takšne družine, kot sta zakonca Marija in Ivan, je prijeten in vliva upanje, da je tudi nekaj starejših, ki nimajo težav z zdravjem in spominom. Ob slovesu smo jima zaželeli še veliko zdravja in da takšna ostaneta še vrsto let.

 

Dušan Mikec

Oglejte si tudi