Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

DRUŽABNE IGRE podeželskih žensk

Druženje ljudi s podobnimi nazori nam je v razvedrilo, psihično in fizično oporo.

 

           Že drugo leto zapored smo se članice DKŽ Suha krajina-Žužemberk, udeležile iger v organizaciji Zveze kmetic Slovenije in članic društva, ki je zmagalo na tekmovanju v preteklem letu. Tokrat so bile to članice društva kmečkih gospodinj Sv. Jurij v Slovenskih goricah. Dobili smo se v Jurovskem Dolu. Na začetku nas je pozdravil domači župan, saj je bila občina sponzor in sodelavec na prireditvi.

           Tri naše članice so tekmovale. To so bile Anica Kmet, Olga Drab in Majda Hrovat. Imele so veliko konkurenco, saj se je pomerilo 22 ekip iz vse Slovenije. V prvi igri so morale barvno pravilno prilepiti jagode na grozdu. Druga igra je bila zahtevnejša, saj so morali fižole in kamenčke oviti v določeno barvo papirja, narediti bonbone in jih razporediti v pravo barvo lončkov. Tretja igra je zahtevala, da so pravilno izdelale rožo iz treh barvno različnih venčnih listov in prilepile perlico. Vse je bilo časovno omejeno. V drugem krogu se je pomerilo osem najboljših ekip. Tudi tokrat, kakor predlansko leto, so bile najhitrejše tekmovalke iz Mirne Peči. Morda se naslednje leto ponovno srečamo v Mirni Peči.

          Me smo bile zadovoljne s sodelovanjem na tekmovanju, saj zmaga prinese tudi obveznosti, ki jih trenutno še nismo pripravljene uresničiti. 

Milena Iskra.

 

Oglejte si tudi