Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Anica Drenšek in njenih 80 let

V ponedeljek, 5. decembra 2023, je 80 let dopolnila naša sovaščanka Anica Drenšek.  

Rodila se je v Dešeči vasi. Kot mnogim, tudi njim ni vojna vihra prizanašala, ter jim vzela moža in očeta. Skupaj s starejšim bratom in sestro so mami pomagali pri vseh kmečkih opravilih.

Po končani osnovni šoli se je kot mlado dekle zaposlila pri Gozdnem gospodarstvu. V cvetu mladosti jo je opazil Jože iz sosednje vasi in leta 1966 sta se poročila. Preselila se je na njegov dom v Budganji vasi, ter se zaposlila v Iskri, kjer je ostala do upokojitve. Srečo in veselje sta jima prinesla hči Anica in sin Jože. Lepo življenje ji pa  ponovno ni prizanašalo. Mlada je postala vdova. Kot da to ni bilo dovolj, ji je bolezen vzela tudi sina. Ampak Anica se ne da in nikoli ne miruje. 

Komaj čaka pomlad in na delo na polju. Nedelja ne mine brez obiska svete maše. Kadar je maša v cerkvi Marije Snežne, do katere  ima le nekaj korakov, pa z dušo in srcem pomaga pri okrasitvi.

 

Ob praznovanju jubileja je bila Anica zelo vesela obiska župana Jožeta  Papeža, direktorja občinske uprave Tomaža  Hrastarja, predsednice in članice KORK Žužemberk ter predsednika in članice DU Žužemberk. Anica se vsem lepo zahvaljuje.

Ob toplem stisku rok smo ji vsi zaželeli še veliko zdravja in sreče v krogu domačih.

 

Napisala Barbara Tomšič

Foto: Alenka Sajovec

 

 

Oglejte si tudi