Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Raziščite, občutite in užijte destinacijo Rogla Pohorje

Destinacija Rogla Pohorje združuje kovaško mesto Zreče, Slovenske Konjice, mesto cvetja in vina, Vitanje, mesto tradicije, in Oplotnico, mesto naravnih zakladov ter skupna blagovna znamka izdelkov »Okusi Rogle« kjer sodeluje že 33 ponudnikov.
Po kolesarskih in pohodniških poteh, spoznavate kraje in doživljate utrip tega območja. Razvajanje v termalni vodi v Termah Zreče in welnessu vas bo sprostilo, naravna zdravilna klima na Rogli pa napolnila z novo energijo, tako pozimi na belih strminah kakor tudi poleti v objemu zelenih gozdov. V kovaškem mestu lahko izbirate med različnimi ponudniki namestitev in si pogledate muzejske zbirke. V mestu cvetja in vina vam priporočamo ogled vinorodnih Škalc Zlatega griča ter vinske kleti. Za renesančne ljubitelje vam ponujamo Dvorec Trebnik kjer lahko izbirate med zelišči in izdelki naravne kozmetike. Blizu dvorca se nahaja Galerija Riemer. Pravo doživetje in pogled v preteklost doživite v Žički kartuziji, znanem samostanu iz 12. stoletja, kjer lahko obiščete tudi najstarejšo slovensko gostilno Gastuž. Oplotnica je znana po oplotniški graščini z lepo urejenim grajskim dvoriščem ter vaškim parkom s potokom in periščem. Priporočamo vam tudi obisk Vintgarja in jezera Partovec, Črne kuhinje pri Sv. Barbari
ter grajske vinoteke kjer se predstavljajo ponudniki lokalnih vinskih cest Gorica in Prihova. V Vitanju obiskovalec doživi pravi vesoljski utrip, zato priporočamo ogled KSEVT-a, ki se nahaja v centru mesta. Kraj lahko pobliže spoznate skozi razstavo fotografij in predmetov v Vili Svitanje. Imajo tudi Goslarski atelje Skaza. Najbolj pa vas bodo o zgodovini krajev oziroma davni preteklosti prepričali Beškovnikova kašča, Etnološki muzej ter eko kmetija Brodej. Dobrodošli!

Urška Firer

Oglejte si tudi