Logo MojaObčina.si

Zreče

JUTRI
14°C
0°C
SOB.
3°C
-9°C
Deli
2749

Spletno komuniciranje MojaObčina.si/Zreče

Občina Zreče je v projekt spletnega komuniciranje na portalu MojaObčina.si vključena že dobro leto. V lanskem letu je bila izvedena tudi prva delavnica kjer so predstavniki društev in drugih organizacij prejeli natančna navodila kako in na kakšen način lahko preko omenjenega portala vnašajo svoje dogodke in tudi prispevke. V vmesnem času smo spremenili tudi sam način oddajanja obvestil za mesečni koledarček prireditev. Ta obvestila lahko sedaj oddajate samo preko tega spletnega portala do 15. v mesecu za naslednji mesec. Gre za brezplačno oglaševanje in enostaven vnos obvestil. Prvi korak je seveda registracija, da lahko začnete z vnosov vaših dogodkov in prispevkov.

Sredi maja je podjetje PriMS d.o.o. izvedlo že drugo delavnico za člane društev ter drugih organizacij. V ta sistem je vključenih že 78 slovenskih občin.  Prav tako so nam predstavili še statistiko o delovanju te zreške spletne strani. V zadnjem tromesečju je bilo na spletnem mestu MojaObčina.si/Zreče 20.201 ogledov prispevkov, dogodkov, novic in zaposlitvenih oglasov. Trenutni doseg je 8.466 unikatnih obiskovalcev, kar predstavlja 131 % glede na populacijo občine. Desktop prikazi v primerjavi z mobilnimi prikazi so v sledečem razmerju 72,23% (desktop) proti 27,77 % (mobilno). Do sedaj je bilo dodanih 428 prispevkov, novic in dogodkov. Vsebino je dodajalo 75 avtorjev. 32 avtorjev je dodajalo dogodke, 43 avtorjev pa novice in dogodke. Spletni portal uporablja 35 organizacij in društev sedem od teh pa uporablja tudi mailing sistem. Ocenjujejo, da se je projekt dobro prijel tako lokalno kot tudi v regionalni skupnosti. Korelacijski faktor je bil že v preteklosti nadpovprečen kar nakazuje na kvalitetno vsebino.

Želite pokazati uspehe vašega društva, promovirati vaše dogodke, ali preprosto vaši okolici sporočiti kaj lepega?

Vsi, ki ste kakorkoli aktivni v  Zrečah veste kako pomembno je, da se predstavite v lokalnem in širšem okolju. Večina ljudi danes bere aktualne novice na spletu, na katerem se pa novice lokalnega značaja hitro izgubijo. Medijski kanal MojaObčina.si, ki doseže splet, mobilne telefone, družabna omrežja in še kaj. Na enem mestu so zbrane najbolj zanimive novice iz Občine Zreče. Sodelujete lahko vsi zainteresirani. Več informacij.:  www.mojaobcina.si/zrece

7 razlogov zakaj sodelovati?

1.            priložnost, da vašo aktivnost predstavite lokalni skupnosti,

2.            pridobite nove sponzorje,

3.            pridobite nove člane,

4.            izpostavite vaše aktivnosti,

5.            povečajte obisk vaših dogodkov,

6.            dvignite klike na vašo spletno stran,

7.            ker je za vas BREZPLAČNO

Julijana Mauhler, predsednica Društva zeliščarjev Smetlika Zreče, ki uporablja portal je povedala: »Pogsto se zdi, da uporabljamo medijski portal zato, ker to uporabljajo tudi drugi. Hitro se seznanimo z možnostmi, ki nam jih ponuja. Članek o delovanju društva je namreč bolj učinkovit, kot le oglas saj lahko doseže širšo publiko, torej se razširi iz lokalnega na širši nivo. Z objavami predstavljamo naše dogodke, povečujemo prepoznavnost društva, portal nam omogoča da spremljamo koliko oseb je prebralo objavo in kaj si o vsem napisanem mislijo uporabniki saj se objave lahko tudi delijo na druga družbena omrežja. Najbolj pomembno – objave so brezplačne. Vse naštete koristi se združujejo v ustvarjanju vtisa, na bralca prispevkov«. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!