Logo MojaObčina.si

Zreče

JUTRI
14°C
0°C
SOB.
3°C
-9°C
Deli
3072

OBČINA ZREČE-ZA INVALIDE

Invalidi povsod-pa tudi pri nas, se v veliki meri  dnevno soočajo z mnogimi ovirami,ki jih želi Občina Zreče-odpraviti ali vsaj omiliti v tej  meri,da bi bilo življenje lažje za ljudi,ki so vezani na invalidski voziček,slabo ali sploh nič ne vidijo in prav vse,ki imajo kakršnekoli težave v okolju,kjer živimo.

V ta namen je bila sklicana  seja na pobudo župana mag.Borisa  Podvršnik in njegovih sodelavcev:Sandra Vidmar Korošec,Katjuša Črešnar,direktorica Občinske uprave Sandra Godec Mavhar.

Seji so prisostvovali invalidi:Suzana Špile,Jernej Štante,Andraž Burjan.Poleg omenjenih pa so člani še:Ivan Pavlič,Martin Lažeta in Tatjana Kotnik.

Precej zadev v Zrečah je bilo izboljšanih in vendar je še veliko dela.Prav zato smo sprejeli sklep,da se v najkrajšem času ponovno zberemo in s  seboj prinesemo predloge,ki bi lahko vplivali na izboljšanje vseh invalidov-naših,kot tudi turistov.

Kar nekaj izboljšav je planiranih že za letošnje leto-spet druge pa bodo morale počakat.Mnogi ne morejo do Občine,tudi ne do bazenov,učna pot prilagojena invalidom.Veliko premalo je tudi parkirišč za invalide-še slabše pa je videti zdrave ljudi,ki parkirajo na invalidskih parkirnih prostorih.Torej dnevno potrebujemo v kraju tudi osveščanje ljudi.Vsak bi  se moral včasih zamislit,kako bi bilo,če bi bil sam invalid.

Morda bomo v bližnji prihodnosti bolj pozorni do ljudi,ki so okrog nas in vendar zaradi nekaterih ovir slabše žive med nami,ker enostavno nimajo pogojev,kot jih imamo zdravi.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!