V Celju je potekal 1. KULINART – FESTIVAL HRANE IN PIJAČE od 12.2.-13.2.2016 v dvorani K celjskega sejmišča.
Gre za prvi tovrstni dogodek v Savinjski regiji, kjer so se med drugim predstavili tudi ponudniki destinacije Rogla – Pohorja, in sicer: Žganjekuha Vahter, Turistična kmetija Arbajter in Čebelarstvo Žvikart. Projekt je navdušil obiskovalce, ponudnikom pa omogočil nove kupce in dodaten vir zaslužka. Tako je združil vinarje, priznane restavracije, ponudnike domačih dobrot, proizvajalce, trgovce in zastopnike, predvsem pa poudaril pomen lokalnih sestavin in podprl odlične slovenske pridelovalce. Festival so popestrili kuharski šovi priznanih šefov, vodene degustiranje vin s sommelierji in drugo zabavno dogajanje za obiskovalce.
Za KULINART napovedujejo novo odmevna kulinarična prireditev v Sloveniji, na katero bodo s pomočjo obsežne promocije privabili veliko število kulinaričnih entuziastov iz vse Slovenije in dali nov pečat slovenski kulinariki. (U.F.)




