Logo MojaObčina.si

Zreče

JUTRI
14°C
0°C
SOB.
5°C
-8°C
Deli
1463

35-letni DELFIN

Izola  je postala za mnoge naše starejše krajane-drugi dom.Za nekatere obvezno enkrat letno,nekateri pa celo dvakrat. Hotel za katerega se govori,da je last vseh upokojencev,kar je  v veliki meri res, je stičišče vseh društev upokojencev skozi celo leto in ni malo tistih iz Štajertske,ki se razveselijo prijateljev iz Prekmurja ali  cvičkove dežele- Dolenjske.

Društvo upokojencev  Zreče organizira v aprilu in konec avgusta letovanje z organiziranim prevozom.Že tretje leto,pa smo organizirali letovanje  v februarju in konec novembra še za vse tiste,ki jim je bivanje tudi v zimskem času prijetno,ker je takrat posebno ugodna cena in tudi prevoz poravna hotel.Letos pa smo dobili dodatni termin  4. Decembra-torej prvi adventni teden do 11. Decembra.

7 avtobusov je bilo potnikov iz Prekmurja iz Celjskega konca pa seveda izjemoma eden.Članom društva upokojencev iz Zreč so se letovanja udeležili še iz sosednje Občine Slovenske Konjice,Oplotnice iz Loč,Rogaške Slatine,Žalca,Šempeter v Savinjski dolini,Tabor in Vransko.

Skupina je imela srečo z vremenom.Veliko  upokojencev  je  bilo prvič,nekaj pa se je   letovanja že udeležilo.Zanimivo je,da mnogi ne gredo na letovanje,ker so sami in nimajo partnerja ali partnerice.Mnogi mislijo,da morajo iti od doma v dvoje.Ni zadržkov,kajti ljudje se že v avtobusu spoznajo.Mnogi ne radi doplačujejo enoposteljne sobe in imajo raje nekoga v sobi.Kar nekaj je bilo tokrat takih,ki so se videli prvič,pa so postale potem že drugi dan skupnega bivanja prijateljice.Hotel je obnovljen,prijeten, z novim vodstvom in kvalitetno prehrano.Bazeni so z morsko vodo,kar starejšim ugaja.Skozi vse leto je hotel poln gostov-v poletnem času tudi drugi turisti pridejo v ta hotel,ki je letos napolnil 35 let in so se v njem skozi vse leto odvijali zanimivi programi.Mi smo tokrat organizirali  strokovni  sprehod po Kneipp-ovem vrtu  z zeliščarjem  in vrtnarjem.Obiskali pa smo tudi Trst.Ker pa je ta dan deževalo smo izkoristili streho nad glavo v ogromni trgovini,zapravili nekaj  evrov in se vrnili v Izolo-oglede pa bomo nadoknadili 1. Februarja,ko se bo zopet reklo:«odhod avtobusa v  Izolo«.

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!